Meteorolojiden yapılan son meteorolojik değerlendirmelerine göre; Ülkemiz genelinin parçalı yer yer çok bulutlu, Marmara'nın kuzey ve doğusu, Ege, Akdeniz, İç Anadolu, Karadeniz, Doğu Anadolu’nun kuzeyi ile Van çevrelerinin aralıklı ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; İç Ege, Akdeniz'in iç ve batı kesimleri, İç Anadolu’nun güney ve doğusu, Orta Karadeniz ile İzmir, Aydın ve Muğla'nın iç kesimlerinde yer yer kuvvetli olması beklenirken iç kesimlerde yağışla birlikte 2 ila 4 derece azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor. Rüzgar, genellikle kuzeyli, Akdeniz kıyıları ile doğu kesimlerde güneyli yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette, yağış alan yerlerde yağış anında kuvvetli olarak esmesi bekleniyor.

DOĞU ANADOLU

Bölge genelinde havanın parçalı ve bulutlu Van’ın güneydoğusunda öğle ile akşam saatleri arasında aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı olması bekleniyor. Meteoroloji, kuvvetli sağanak yağış uyarısında bulunarak vatandaşları ani sel ve su baskınlarına karşı uyardı.

VAN 23°C

Van’ın güneydoğusunda öğle ile akşam saatleri arasında aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

YSK, kesin seçim sonuçlarını pazartesi günü açıklayacak YSK, kesin seçim sonuçlarını pazartesi günü açıklayacak

HAKKÂRİ 27°C

Parçalı bulutlu, öğle ve akşam saatleri arasında gök gürültülü sağanak yağışlı

BİTLİS 23°C

Parçalı bulutlu, akşam saatleri sağanak yağışlı

ERZURUM 9°C, 23°C

Havanın il genelinde aralıklı ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

IĞDIR 17°C, 30°C

Yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

KARS 9°C, 24°C

Yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

MALATYA 15°C, 30°C

Parçalı ve çok bulutlu

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI

Yapılan son değerlendirmelere göre aralıklarla devam etmesi beklenen sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların; İç Ege (Denizli, Uşak, Afyonkarahisar ve Manisa ile İzmir, Muğla ve Aydın'ın iç kesimleri), Akdeniz'in iç ve batı kesimleri (Antalya, Isparta, Burdur ve Kahramanmaraş'ın batısı ile Adana'nın kuzey çevreleri), İç Anadolu’nun güney ve doğusu (Sivas, Kırşehir, Kırıkkale, Kayseri, Çankırı Konya, Karaman, Aksaray, Yozgat, Nevşehir, Niğde ile Ankara’nın güney ve doğusu), Orta Karadeniz'de (Samsun, Ordu, Amasya, Tokat ve Çorum ile Kastamonu'nun doğusu) yer yer kuvvetli (21-50 kg/m2) olması beklendiğinden ani sel, yerel su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı ve yağış anında kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

Editör: Necmettin Dursun