ŞEHRİVAN HABER- Meteorolojiden yapılan son meteorolojik değerlendirmelerine göre; Havanın ülke genelinde sağanak yağış ve bazı bölgelerde ise kar yağışlı olacak. Marmara Bölgesi’nin doğusu, Doğu Akdeniz, İç Anadolu Bölgesi, Karadeniz Bölgesi, Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi ve Kütahya çevrelerinde sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor. Doğu Anadolu Bölgesi’nin kuzeydoğusundaki yükseklerde karla karışık yağmur ve kar yağışı bekleniyor. Meteoroloji tarafından 11 ile sarı kodlu uyarı yapılırken yağışların, Şırnak, Bitlis, Siirt, Hakkari, Batman çevreleri ve Van’ın güneyi, Diyarbakır’ın doğusunda yerel kuvvetli olması bekleniyor.

DOĞU ANADOLU

Havanın Van’ın güney ilçelerinde ve akşam saatlerine kadar aralıklı yağmur ve karla karışık yağmurlu olması beklenirken 11 ile sarı kodlu uyarı yapılırken yağışların, Şırnak, Bitlis, Siirt, Hakkari, Batman çevreleri ve Diyarbakır’ın doğusunda yerel kuvvetli olması bekleniyor. Yağışların, Bitlis, Şırnak ve Hakkari çevreleri ile Van'ın güney kesimlerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor. Bölgenin yüksek kesimlerinde (2000m üzeri) kar yağışı şeklinde olması bekleniyor.

VAN 10°C

Türk futbolunda gerilim tırmanıyor! TFF'den Fenerbahçe Başkanı Ali Koç'a yanıt gecikmedi Türk futbolunda gerilim tırmanıyor! TFF'den Fenerbahçe Başkanı Ali Koç'a yanıt gecikmedi

Kuvvetli yağmur ve sağanak yağışlı, yüksek kesimler yer yer yoğun kar yağışlı

HAKKÂRİ 8°C

Aralıklı şiddetli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağmurlu, yüksek kesimler yer yer yoğun kar yağışlı

BİTLİS 4°C

Aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağmurlu, yüksek kesimler yer yer yoğun kar yağışlı

ELAZIĞ °C, 16°C

Parçalı ve çok bulutlu

ERZURUM °C, 9°C

Parçalı ve çok bulutlu, sabah saatlerinde karla karışık yağmur, yüksekleri kar yağışlı

IĞDIR °C, 17°C

Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı

MALATYA °C, 16°C

VAN VE 10 İL İÇİN SARI KOD UYARISI

Siirt, Batman, Ağrı, Şırnak, Iğdır, Bitlis, Hakkari, Van çevreleri ve Muş ile Bingöl’ün güney kesimlerinde yağış bekleniyor. Yağışların genel olarak kuvvetli yağmur ve sağanak şeklinde, Van, Bitlis, Hakkari, Ağrı illerinde yüksek kesimler ve Şırnak’ın doğusunda kuvvetli olması yer yer yoğun kar (20 cm üzerinde) olması bekleniyor. Sel, ulaşımda aksamalar, su baskını, kısa süreli rüzgar, fırtına, yüksek kesimlerde tipi şeklindeki kar yağışı ve buzlanma, don olayına karşı vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir.

KUVVETLİ RÜZGÂR UYARISI

Rüzgârın öğle ve akşam saatleri arasında bölge genelinde güneyli ve batılı yönlerden kuvvetli (40-60 km/sa) şekilde esmesi beklendiğinden ulaşımda aksamalar, çatı uçması, ağaç ve direk devrilmesi gibi yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

ÇIĞ TEHLİKESİ UYARISI

Bölgemizde yüksek kar örtüsü bulunan dik yamaçlarda çığ tehlikesi bulunduğundan yetkililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir.

Editör: Necmettin Dursun