Ülke genelinin parçalı yer yer çok bulutlu, Orta ve Doğu Karadeniz kıyı kesimi, Güneydoğu Anadolu Bölgesi, Hatay, Osmaniye ve Amasya çevrelerinin aralıklı yağmur ve sağanak, Ardahan, Bitlis, Hakkari çevreleri, Van'ın güneyi ve Şırnak'ın doğusunun karla karışık yağmur ve bu illerin yükseklerinin kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların bu sabah saatlerinde Hatay, Osmaniye ve Kilis çevrelerinde yerel kuvvetli olması bekleniyor. Doğu Karadeniz'in ve Doğu Anadolu'nun doğusunun yüksek ve karla kaplı kesimlerinde ve dik yamaçlarında çığ tehlikesi bulunmaktadır. İç kesimlerde sabah ve gece saatlerinde yer yer sis ve pus hadisesi bekleniyor.

DOĞU ANADOLU

Parçalı ve çok bulutlu, Ardahan, Bitlis ve Hakkari çevreleri ile Van'ın güney ilçeleri (Başkale, Bahçesaray, Çatak, Gürpınar ve Gevaş) ve Şırnak'ın doğusunun karla karışık yağmur, bu illerin yükseklerinin kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde yer yer sis ve pus hadisesi bekleniyor. Doğusunun kaplı yüksek kesimlerinde ve dik yamaçlarında çığ tehlikesi bulunmaktadır.

VAN °C, 5°C

Adıyaman’da polisler arasında silahlı çatışma: 2 polis şehit oldu! Adıyaman’da polisler arasında silahlı çatışma: 2 polis şehit oldu!

Parçalı ve çok bulutlu, güney ilçeleri (Başkale, Bahçesaray, Çatak, Gürpınar ve Gevaş) karla karışık yağmur, yüksekleri kar yağışlı

AĞRI °C, 6°C

Parçalı ve çok bulutlu, karla karışık yağmur, yüksekleri kar yağışlı

ERZURUM °C, 3°C

Parçalı ve çok bulutlu

MALATYA °C, 10°C

Parçalı ve çok bulutlu

VAN’DA HAVA DURUMU NASIL OLACAK?

Meteoroloji, Van’ın 5 günlük hava durumunu açıkladı. Havanın bu gün akşam saatlerinden itibaren Van'ın güney ilçeleri karla karışık yağmur ve kar yağışlı, yarın sabah itibarıyla karla karışık yağmur ve kar yağışlı olması beklenmektedir. Karla karışık yağmurun Çarşamba günün itibarıyla etkisini kaybederken Perşembe günü yeniden karla karışık yağmur ile yüksek kesimlerde kar yağışının etkisi altına girecek. Gece ve sabah saatlerinde buzlanma ve don olayı ile yer yer pus ve sis hadiselerinin görülmesi beklenirken Cuma ve Cumartesi itibarıyla hava sıcaklığının mevsim normalleri üzerine çıkması bekleniyor.

BUZLANMA VE DON UYARISI

Gece ve sabah saatlerinde buzlanma ve don olayı ile yer yer sis hadisesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara (ulaşımda aksamalar, görüş mesafesinde daralma vb.) karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

ÇIĞ TEHLİKESİ UYARISI

Bölgemizde yüksek kar örtüsü bulunan dik yamaçlarda çığ tehlikesi bulunduğundan yetkililer ile vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir.

Kaynak: ŞEHRİVAN HABER