Pençe-Kilit Harekatı kapsamında 28 Mayıs 2022 tarihinde teröristlerin açtığı ateş sonucu şehit düşen Piyade Üsteğmen Nuri Melih Bozkurt'un naaşını bulmak üzere Kuzey Irak'ta 852 rakımlı tepedeki bir mağarada arama çalışması yürüten 19 asker, metan gazından etkilendi. Hastaneye kaldırılan askerlerden 5’i dün şehit düşerken MSB, şehit sayısının 8’e yükseldiğini duyurmuştu.

ŞEHİT SAYISI 12’YE YÜKSELDİ

Anca Milli Savunma Bakanlığı, bir acı haberi daha duyurdu. MSB, metan gazından zehirlenerek hastanede tedavi gören 4 askerin daha şehit düştüğünü duyurmasının ardından şehit sayısı 12’ye yükseldi.

YSK duyurdu: 5 ilde seçim yapılacak!
YSK duyurdu: 5 ilde seçim yapılacak!
İçeriği Görüntüle

MSB’DEN AÇIKLAMA

6 Temmuz 2025 tarihinde, Pençe-Kilit Harekâtı bölgesinde 852 Rakımlı Tepe’de bölücü terör örgütü mensupları tarafından kullanılan bir mağarada icra edilen arama tarama faaliyetinde, metan gazından etkilenen dört kahraman silah arkadaşımız daha şehit olmuş, şehit olan personel sayısı on ikiye yükselmiştir. Millî Savunma Bakanı Yaşar Güler, TSK komuta kademesi ile birlikte inceleme, denetlemelerde bulunmak ve şehitlerimizin uğurlama törenlerine katılmak üzere bölgeye gitmiştir. Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu olayda hayatını kaybeden aziz şehitlerimize Allah’tan rahmet, kederli ailelerine, Türk Silahlı Kuvvetleri ile asil milletimize başsağlığı ve sabır, etkilenenlere de acil şifalar dileriz. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.” Denildi.

Kaynak: ŞEHRİVAN HABER MERKEZİ