9 Kasım-22 Kasım tarihleri arasında Van Büyükşehir Belediye başkanlığı dahil ilçe belediye başkan adaylıkları için başvuru almaya devam eden Ak Parti’de Tuşba ilçesindeki hareketlilik sürüyor. Şu ana kadar önemli isimlerin başvuru yaptığı Tuşba için Muğdat Günini de başvuru yapan isimler arasına katıldı. Kalabalık bir partili tarafından başkanlık binasına gelen Muğdat Günini, beyaz ak kadroların hizmet kervanına katılmak için aday adaylığı başvurusunu yaptığını dile getirdi.

RESMİ BAŞVURUSUNU YAPTI

Atanacak öğretmen sayısı ve branş dağılımı belli oluyor: Cumhurbaşkanı Erdoğan kabinede açıklayacak! Atanacak öğretmen sayısı ve branş dağılımı belli oluyor: Cumhurbaşkanı Erdoğan kabinede açıklayacak!

Eski ilçe başkanlarından Muğdat Günini, Tuşba Belediye Başkanı olmak için aday adaylığı başvurusunda bulundu. Beraberindeki partililerle birlikte teşkilat binasına gelen Muğdat Günini, İlçe Başkanı Erdal Baran tarafından karşılandı. Muğdat Günini'ye çıktığı yolda başarılar dileyen İlçe Başkanı Erdal Baran, kıymetli aday adaylarının başvurularının sürdüğünü söyleyerek, “Bu kıymetli isimlerden biri de Muğdat Günini'dir. Kendisine başarılar diliyorum” dedi.

GÜNİNİ, TECRÜBELERİNDEN SÖZ ETTİ

Daha sonra söz alan ve kendisini destekleyenlere teşekkür eden Ak Parti Eski İlçe Başkanlarından Muğdat Günini, yaklaşık 13 yıldır teşkilatlarda görev yaptığını belirterek, "Siyasete Tuşba Belediyesi meclis üyesi olarak başladım. Daha sonra AK Parti Tuşba İlçe Başkanı olarak görev yaptım. Ardından Kayhan Türkmenoğlu'nun İl Başkanlığı döneminde İl Başkan Yardımcılığı görevini sürdürdüm. Daha sonra Emre Güray başkanımızın görevini devralması ile birlikte onun da döneminde aynı görevime devam ettim. Nihayetinde 2018-2019 ve 2020 yılları arasında Tuşba ilçesinde görev yaparken, seçimlerin tamamının içerisinde yer aldım. Seçim tecrübesi olan, sahaya çıkan, sahada ter döken, emek veren ve sizlerle birlikte bu yolda yürümüş bir kardeşinizim.”

“BU GÖREVİ LAYIKIYLA YAPARIM”

“Yine 2023 Cumhurbaşkanlığı seçiminde de sahada çalışmış bir kardeşinizim. Allah'ın izniyle Tuşba ilçesinde 2024 yılında yapılacak olan yerel yönetimlerde de bütün bu donanımımı, bilgimi, birikimimi, Tuşba'da yol arkadaşlarımla, Tuşba'daki komşularımla ve siz kardeşlerimle birlikte eğer görev bize tevdi edilirse bu görevi Allah'ın izniyle sizlerle birlikte AK kadrolara kazandırıp, AK kadrolarda görev yapmayı Allah bize nasip ederse, bunu da sizlerle birlikte layıkıyla yapacağımdan eminim. Rabbim çıktığımız bu yolda bizi güçsüz bırakmasın. Bizi yanlış işlerin içinde bırakmasın. Çıktığımız bu yolda AK kadroları hizmete getirmek için çalışıp, başarılı olup, Cumhurbaşkanımıza, ülke yönetimine Tuşba'da beyaz AK kadroları katkı sunmayı amaçlıyoruz. Be meyanda Tuşba Belediye Başkan Aday Adaylığımı açıklıyorum. Bu konuda sizlerin de desteğini bekliyorum" ifadelerini kullandı. Günini, daha sonra Başkan Baran ve ekibine başarı dileklerini ileterek parti binasından ayrıldı.

Kaynak: ŞEHRİVAN HABER