Hafta içi mesaisine sahne olan 17. haftada, 40 puanla zirve takibini sürdüren Galatasaray, sahasında 17 puanlı VavaCars Fatih Karagümrük ile çarşamba akşamı 20'de mücadele edecek.

Carlo Ancelotti müjdeyi verdi! Arda Güler, Cadiz maçına ilk 11'de başlayacak Carlo Ancelotti müjdeyi verdi! Arda Güler, Cadiz maçına ilk 11'de başlayacak

Galatasaray'da cezalı Muslera ile sakatlığı bulunan ve ameliyat olan Sergio Oliveira zorlu mücadelede forma giyemeyecek. Sarı-kırmızılılarda Davinson Sanchez ve Boey ise pazar günü oynanacak Fenerbahçe derbisi öncesi sarı kart ceza sınırında bulunuyor. Sarı-kırmızılılarda tek hedef dev derbi öncesi 3 puan alarak Kadıköy'e moralli gitmek olacak.

Evinde oynadığı son dokuz lig maçını da 2 ve 2'den fazla gol atarak kazanan Galatasaray, bu şekilde daha uzun bir seriyi en son kasım 2017 Mayıs 2018 arasındaki dönemde yaşadı.

Bu sezon Süper Lig deplasmanlarında oynadığı yedi maçın sadece birini kazanan VavaCars Fatih Karagümrük, tek galibiyetini sezonun ilk dış saha karşılaşmasında 2-0'lık sonuçla Rams Başakşehir'den almıştı.

Sarı-kırmızılılara konuk olacak İstanbul ekibinde Gürcü antrenör Shota Arveladze yeni takımıyla ilk maçına çıkacak. Ayrıca VavaCars Fatih Karagümrük'te Ceccherını, Shukurov ve Güven Yalçın sarı kart cezalısı olduğu gerekçesiyle mücadelede forma giyemeyecek.

Hakemlik görevini Tugay Kaan Numanoğlu'nun üstleneceği bu zorlu mücadeleyi çarşamba 20'den itibaren beIN SPORTS 1'den 4k kalitesiyle takip edebilirsiniz.

Maçtan öne çıkanlar:

Bu sezon Süper Lig'de boy gösteren takımlar arasında Galatasaray'ın iç saha mağlubiyeti yaşamadan Fatih Karagümrük'ten (7G 3B) daha fazla ağırladığı tek rakibi Konyaspor (22 maç). Sarı-kırmızılılar (2B) son 21 iç saha maçında puan kaybettiği tek karşılaşmayı Karagümrük ekibine karşı oynadı (3-3; Nisan 2023).

Süper Lig tarihinde en fazla yenildiği (11) ve gol yediği (35) rakibi Galatasaray olan Fatih Karagümrük, son altı karşılaşmadan 6 puan çıkardı (1G 3B 2M) ve daha önceki 12 maçta topladığı puanı geride bıraktı (5).

Evinde oynadığı son dokuz Süper Lig maçını da 2+ gol atarak kazanan Galatasaray (toplam 24 gol), bu şekilde daha uzun bir seriyi en son Kasım 2017-Mayıs 2018 arasındaki dönemde yaşadı (12G).

2023/24'te Süper Lig deplasmanlarında oynadığı yedi maçın sadece birini kazanan Fatih Karagümrük (2G 4M), tek galibiyetini sezonun ilk dış saha karşılaşmasında İstanbul Başakşehir'den aldı (2-0).

İstanbul takımlarını konuk ettiği son 11 Süper Lig maçını kaybetmeyen Galatasaray (10G 1B), daha uzun bir yenilmezlik serisini en son Eylül 1970-Eylül 1973 arasındaki yaşadı (12 maç).

Süper Lig'deki son yedi maçında 11 puan toplayan Fatih Karagümrük (3G 2B 2M), daha önceki sekiz karşılaşmada biriktirdiği miktarı ikiye katlamayı hedefliyor (6 puan; 1G 3B 3M).

2023/24'te Süper Lig'de en fazla deste atak gerçekleştiren takım olan Galatasaray (41), Trabzonspor ile birlikte bu şekilde en fazla gol atan ekip konumunda (4). Fatih Karagümrük ise geride kalan 15 haftalık süreçte bu şekilde gol yemedi.

Süper Lig'in son iki sezonunda birbirine en fazla asist yapan takım arkadaşları Kerem Aktürkoğlu ve Mauro Icardi (12; Kerem 8 asist & Icardi 4 asist). Ancak hem Kerem (5 maç) hem de Icardi (2 maç), Fatih Karagümrük'e rakip oldukları lig maçlarında gol pası veremedi.

Bu sezon Süper Lig'deki ilk golünü son maçında Adana Demirspor ağlarına gönderen Galatasaray savunmacısı Sacha Boey, profesyonel kariyerinde üst üste iki lig karşılaşmasında skor katkısı yaptığı bir dönem yaşamadı. Fransız oyuncu, 2022/23'teki tek lig golünü iç sahada Fatih Karagümrük ağlarına göndermişti (Nisan 2023).

Süper Lig'de çıktığı son iki maçta da en az bir golde pay sahibi olan Fatih Karagümrük forveti Güven Yalçın(1 gol vs Antalyaspor & 2 asist vs İstanbulspor), bugüne kadar üst üste üç karşılaşmada skora etki ettiği bir dönem yaşamadı.

Fatih Karagümrük formasıyla çıktığı son beş Süper Lig maçının dördünde gole katkı sağlayan Can Keleş (2 gol & 2 asist), sezonun ilk sekiz karşılaşmasında gol ya da asist katkısı yapamamıştı.

Muhtemel 11'ler:

Galatasaray: Günay, Barış, Abdülkerim, Nelsson, Boey, Torreira, Kerem Demirbay, Mertens, Kerem, Ziyech, Icardi

VavaCars Fatih Karagümrük: Emre, Levent, Dresevic, Biraschi, Veseli, Feghouli, Can, Eysseric, Rohden, Mendes, Serdar

Kaynak: bein sports