KDK'nın kararına göre, Antalya'da yaşayan bir veli, çocuğunun eğitim gördüğü okuldaki ikili sistem nedeniyle öğleden sonraki derslerin 13.50'de başlayarak 18.40'a kadar sürdüğünü, kış döneminde gün batımının 17.40 olması nedeniyle çocuğunun eve karanlıkta döndüğünü ifade etti.

Bu yatırımlar Van’ın eğitimine büyük katkı sunacak! İşte hayata geçirilecek projeler Bu yatırımlar Van’ın eğitimine büyük katkı sunacak! İşte hayata geçirilecek projeler

Bazı velilerin çalışması nedeniyle öğrencilerin eve tek başına dönmek zorunda kaldığını belirten veli, bazı illerdeki gibi ders saatlerinin kısaltılması adına KDK'ye başvurdu.

KDK, başvurucu velinin talebini Milli Eğitim Bakanlığı ile Antalya Valiliği'ne iletti. Antalya Valiliği, ilgili okulda valilik onayıyla ders saati sürelerinin 35 dakikaya düşürülmesine karar verildiğini KDK'ya bildirdi.

Kaynak: TRT HABER