Yükseköğretim Kalite Kurulu Başkanlığı (YÖKAK), nitelikli personel arayışında yeni bir adım atıyor. Resmi Gazete'nin 10 Ocak 2024 tarihli ilanıyla duyurulan sözleşmeli personel alımı için başvurular, 19 Ocak 2024 tarihine kadar kabul edilecek.

Bu kapsamda, YÖKAK 657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun 4/B fıkrası uyarınca gerçekleştireceği alımla, 2 mühendis ve 7 büro personeli olmak üzere toplamda 9 sözleşmeli personeli bünyesine katacak. Başvurular, ilanın yayımlandığı tarihten itibaren en geç 10 gün içinde, 10-19 Ocak 2024 tarihleri arasında isealimkariyerkapisi.cbiko.gov.tr adresinden online olarak yapılabilecek.

Nisanda fiyatı en çok artan ve azalan ürünler belli oldu Nisanda fiyatı en çok artan ve azalan ürünler belli oldu

Başvuru şartları arasında, genel olarak 657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun 48. maddesinde belirtilen kriterler bulunmaktadır. Özel olarak ise, adaylardan Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS) sonuçlarına ve belirli eğitim şartlarına uygunluk beklenmektedir. Adayların, 2022 veya 2023 yıllarında yapılmış olan KPSS'den Ön Lisans için P93 ve Lisans için P3 puan türünden en az 70 puan almış olmaları gerekmektedir.

Başvuruların hızlı bir şekilde tamamlanması önemlidir. Bu nedenle adaylar, ilanın yayımlandığı tarih itibarıyla başvurularına başlamalı ve son başvuru tarihi olan 19 Ocak 2024'e kadar işlemlerini tamamlamalıdır.

YÖKAK'ın yeni personel alımı ile ilgili detaylı bilgilere ve başvuru sürecine ulaşmak için isealimkariyerkapisi.cbiko.gov.tr adresini ziyaret edebilirsiniz. Nitelikli adaylar arasından seçilecek olan sözleşmeli personeller, YÖKAK'ın vizyonuna katkı sağlamak üzere önemli görevlerde yer alacak.

Editör: Önder Bilaloğlu