Telsa, uzun süredir otomobillerini müşterilerine aracı firma olmadan satıyor. Mercedes-Benz, internet satışı için çalışmaları hızlandırıyor.

Otomobil piyasasında ilkler ile karşımıza çıkan Tesla, Mercedes-Benz ve BMW gibi firmalara öncülük etmeye devam ediyor. Tesla’dan sonra Mercedes-Benz de internet satışı için çalışmaları hızlandırdı. Şirket, geçtiğimiz yıllarda Almanya’da test ettiği internet üzerinden satış platformunu tüm dünyada aktif edecek. Geçtiğimiz günlerde elektrikli tır modelini tanıtan Mercedes-Benz, rekabeti bir üst seviyeye çıkarmak için düğmeye bastı. Satışlarını artırmak isteyen şirket, kullanıcılara online araç satışı gerçekleştirecek.

MERCEDES-BENZ, İNTERNET SATIŞI İÇİN ÇALIŞMALARINI HIZLANDIRDI

Otomobil satışı konusunda aracı firmaların yükünü hafifletmek isteyen Mercedes-Benz, henüz resmi bir açıklama yapmadı. Şirketin araç satış prosedürlerini Tesla’ya benzer şekilde yürüteceği tahmin ediliyor.

EKOSİSTEMİ, İLGİNÇ BİR DÖNEM BEKLİYOR”

Konu hakkında Twitter üzerinden açıklama yapan ShiftDelete.Net kurucusu Hakkı Alkan, “Çok büyük değişiklikler oluyor. Mercedes-Benz, Türkiye’de 2023’ten itibaren bayiler üzerinden değil, online satış ile otomobillerini satmayı planlıyor. Bayilerle yapılan sözleşmeler, 2023 için yenilenmeyebilir. Ekosistemi, ilginç bir dönem bekliyor.” ifadelerine yer verdi.

Siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Fikirlerinizi yorumlar kısmında paylaşabilirsiniz.

Editör: TE Bilisim