ŞEHRİVAN HABER: ÇETİN DEMİR


Türkiye’de 14 Mayıs’ta yapılan olan seçimlerin heyecanı devam ediyor. Ülke genelinde olduğu gibi Van’da da partilerin ve milletvekili adaylarının sahadaki çalışmaları hız kesmeden sürüyor. Zafer Partisi Van Milletvekili adayı Mehmet Emin Özbey de kentteki seçim atmosferini yorumlayarak, önemli açıklamalarda bulundu.

ÖZBEY: HİÇBİR YERE BİR BAĞLILIĞIMIZ VE BORÇLULUĞUMUZ YOK

Zafer Partisi’nin kuruluşunu ve ideolojisini açıklayan Özbey, şunları kaydetti:  “Zafer Partisi, Atatürk çizgisi ve Türk Milliyetçiliği ideolojisiyle kurulmuş bir partidir. Bunu da şöyle açıklayayım; Bütün siyasi partiler kuruluş süreçlerinde çoğu zaman Avrupa ülkelerine, ABD, Rusya veya çeşitli şirketlere kuruluşlara gidip destek istiyor. Çünkü parti kurmak çok zor bir iştir. Zafer Partisi ise kuruluş sürecinde hiçbir ülke, örgüt veya şirket ile bir diyaloğa girmeden, fonlanıp destek istemeden ve kimseye borçlu kalmadan 19 Mayıs 2021’de önce Anıtkabir’i ardından bugün Kazakistan’da bulunan Yesi kentindeki Hoca Ahmet Yesevi Türbesi’ni ziyaret ederek başlamış oldu. Özünde Türk, örnek aldığı insan Türk, sırtını dayadığı insan Türk. Bu bakımdan hiçbir yere bir bağlılığımız ve borçluluğumuz yok. Halkımızın desteği ve bağışlarla ayakta duran bir partiyiz” Dedi.

“PARTİ KURAMAZLAR DEMİŞLERDİ, KURDUK”

Van’da merkez dahil olmak üzere 6 ilçede de teşkilatlanma çalışmalarını tamamladıklarını açıklayan Milletvekili adayı Özbey, “Parti kuramazlar demişlerdi, kurduk. İllerde teşkilatlanmasını tamamlayamaz, seçimlere giremez dediler, 70’e yakın ilde teşkilatlanma çalışmalarımızı tamamladık, diğer illerde seçim araya girdiği için henüz teşkilatlanamadık ama seçime girmeye hak kazandık. Van il ve 6 ilçede teşkilatlanmamız tamamlanmış durumda. Van il başkanlığımız yeni bir teşkilat. Son kurulan il başkanlıklarından biri. İl başkanlığımızın henüz saha tecrübesi yok fakat kurulduğundan beri birçok çalışma yaptık. Muhtarlarımızı ziyaret ettik, STK’ları, esnaflarımızı ziyaret ettik. İlimizin Afgan göçünün bir geçiş güzergahı olmasından bir Vanlı olarak rahatsızlık duyuyoruz. Bunun önüne geçmek için halkımızı bilinçlendirmeye yönelik çalışmalar yapıyoruz ve gayet olumlu tepkiler alıyoruz. Her ne kadar da Van siyaseti AK Parti ve HDP arasında görünse de aslında öyle değil. Türkiye’de olduğu gibi Van’da da vatansever-milliyetçi bir kitle var ve bu kitlenin sayısı azımsanamayacak durumda. Çok büyük bir destek görüyoruz.” Diye konuştu.

“GENÇLERİN ADAYI SİNAN OĞAN”

Özbey, “Yeni arayışlarda bulunan 18-25 yaş arası genç kesimin ilgisini çeken adayların başında Sinan Oğan geliyor. Gençler için en doğru profilin ATA İttifakı Cumhurbaşkanı adayı olduğunu söyleyebilirim. Cumhurbaşkanı adayımız Sinan Oğan, doktor olan, üç dil bilen, alanında master yapmış çok donanımlı bir aday. Ayrıca ‘Diplomalı ekonomist’. Gençlerin beklediği, istediği sakin ve dik duruşlu bir lider profili çiziyor. Gençlerin ilgisinin diğer sebeplerinden biri de şu; 21 yıldır Türkiye’yi Erdoğan yönetiyor ve 21 yıldır yönetmesinin sebebi CHP’nin kaybetmesi yüzünden. Artık gençler ne herkese terörist diyen, dışlayan ve kendinden olmayan herkesten nefret eden Erdoğan’a, ne de Erdoğan’a doğru düzgün muhalefet edebilen Kılıçdaroğlu’na güvenmiyorlar. Gençlerin yeni bir arayışları vardı ve bu arayışlarında çok doğru bir profil olarak Sinan Oğan’ı buldular. İnsanları istemedikleri iki yapıya mecbur bıraktılar, insanlar üçüncü bir yol arıyorlardı, Sinan Oğan da bu yolu açan aday oldu.” İfadelerini kullandı.

“365 GÜNDE TÜM SIĞINMACI VE KAÇAKLARI GERİ GÖNDERECEĞİZ”

Sığınmacı politikasına değinen Özbey, şunları anlattı: “Partimizin çok güçlü projeleri var. Öncelikle sığınmacı politikamızdan bahsetmek istiyorum. Türkiye’de kim oldukları, ne oldukları ve nereden ve hangi amaçla geldikleri belli olmayan 13 milyon sığınmacı ve kaçak var. Bunların 5,5 milyonu kayıtlı ve gerisi kayıtsız. Bu kayıtsızların arasında cihatçılar, teröristler, istihbarat örgütlerinin ajanları var. Dolayısıyla Türkiye pimi çekilmiş bir bomba gibi patlamaya hazır. Ne zaman patlayacak ve bu patlama kimleri yaralayacak bilmiyoruz. Belki Van’da bizim canımız yanacak belki de İzmir, İstanbul, Diyarbakır veya Trabzon’da can yakacak. Biz açık kapı politikasını çok tehlikeli buluyoruz. Öncelikle tüm sığınmacı ve kaçakları 365 gün içerisinde sınır dışı edeceğiz. Konut veya gayrimenkul alımı yapmış olanların işlemlerini durdurup piyasanın rahat nefes almasını, kiraların, gıda fiyatlarının ve enflasyonun düşmesini sağlayacağız.”

‘TÜRKİYE RAHAT NEFES ALACAK’

“Sağlık sisteminin üzerindeki yükü kaldıracağız. Bugün MHRS üzerinden aile doktoruna randevu almak istediğiniz zaman size 8-12 gün sonra sıra veriliyor. Erdoğan’ın ‘Kuyrukları bitirdik’ dediği mevzu bu. Bugün randevu almak yerine kuyruğa girseydiniz size sıra yine 12 gün sonra gelecekti. Bahsettiğimiz sığınmacı ve kaçaklar aynı zamanda sağlık sistemimizin üzerinde çok büyük bir baskı yaratıyor, doktorlarımızın iş yükünü artırıyor, hastalarımızın beklediği sırayı uzatıyorlar. Bunlardan da kurtulmuş olacağız. Türkiye rahat bir nefes alacak.”

“VANLI GENÇLER BATIYA GİDİP İNŞAATLARDA ÇALIŞMAYACAK”

Parti projelerine de değinen Özbey, Doğu Anadolu’da en büyük paylardan birini Van’ın alacağını söyleyerek şöyle devam etti: “Sığınmacı ve kaçaklar gittikten sonra Türkiye’de çok büyük bir sanayi hamlesi başlatacağız. Devlet Denetleme Kurulu’nu yeniden devreye sokacağız. ‘4 Bölge 4 Deniz’ diye bir projemiz var, önemli ve kapsamlı bir proje. Bu projeden Doğu’da en fazla faydalanacak olan şehirlerinden birisi de Van. Yani projelerimizin Van’a da katkısının büyük olacak. Türkiye ekonomisinin yüzde 60’ına yakınını Marmara Bölgesi oluşturuyor. Bölgedeki kuruluşları, ağır sanayiyi tüm Anadolu’ya yayacağız. Bunun yanında, her bölgenin kendi coğrafi ve lojistik şartlarını göz önünde bulundurarak o ile ve bölgeye özel fabrikalar yapacak, istihdamı artıracağız. Tüm bölgelerde çok kısa sürede ve her alanda yoğun bir kalkınma hamlesi başlatacağız. Vanlı gençler batıya gidip inşaatlarda çalışmak zorunda kalmayacak. Bu şehrin gençlerini başka şehirlerde çalışmaya mecbur bırakmak adil bir şey değil. Vanlılar Van’da kendileri için açılmış fabrikalarda ve insani yaşam koşullarını karşılayacak ücret politikalarıyla çalışacaklar.”

Adliye önünde iki aile arasında kavga Adliye önünde iki aile arasında kavga

“BİR OY TÜRKİYE’DE İKTİDARI DEĞİŞTİRİR”

Özbey, son olarak sözlerini şöyle tamamladı: “Seçimlerde oy kullanırken, Zafer Partisi ve ATA İttifakı dışında hiçbir parti vatandaşın refahına ilişkin projeler üretmiyor. Kendilerine ait projeleri yok. ‘Yol yaptı, köprü yaptı’ veya ‘Dilimi, kültürümü özgür yaşayacağım, özerk bölge verecekler’ mantığından ziyade ‘Benim hayat standartlarımı, aldığım ücreti, çalışma koşullarımı kim daha iyiye taşıyabilir’ noktasına bakıp oy vermelerini öneriyorum. Her seçmenin Türkiye’de iktidarı değiştirme hakkı, potansiyeli ve gücü var. Bir oy Türkiye’de iktidar değiştirir. Herkes bu gücün farkında olsun, buna göre oyunu versin. Oyunu veren herkes verdiği oyunun karşılığında kendileri için iyi bir yaşam standardı talep etsin. Türkiye’nin bir değişime ihtiyacı var ve bu değişimin adı Sinan Oğan olacak diyoruz.’ Şeklinde konuştu.

Editör: Şaban Beyazsaç