ŞEHRİVAN ÖZEL: ÖMER AYKAÇ-SONER İZGİ

Sezona büyük çalkantılar, krizler ve çıkmazlar ile başlamasına rağmen ligin ilk ve son dönemi haricinde fırtına gibi esen, şampiyonluk yolunda ise neredeyse her hafta kaçan ‘penaltılar’ ile zirveden uzaklaşan Vanspor, play-off turu ilk maçında umutlarını Trabzon’da bıraktı. Sezon boyunca kaçırılan penaltılarıyla tartışılan takım, normal süresi 1-1 biten maçta tek golü penaltıdan bulmasına karşın maç içinde Barış Sağır ile penaltıyı değerlendiren Temsilcimiz, Tayyip Kanarya ve Furkan Sakı’nın penaltıları kaçırması sonrası 1. Lig hayallerini bu sezon da ertelemiş oldu. Vanspor, play-off turları ilk maçında elenirken, bir üst tura çıkan takım 1461 Trabzon oldu.

AYNI SEZONDA 3’ÜNCÜ KEZ BERABERE KALDI

Van’ın 2. Ligdeki tek temsilcisi olan Vanspor FK, 2. Lig Kırmızı Grup takımları arasında oynan Play-Off turu ilk maçında 1461 Trabzon FK ile karşılaştı. Büyük bir heyecan ve stres altında Trabzon deplasmanına giden temsilcimiz Vanspor, sezonun son maçlarında düşen temposuna rağmen inanarak gittiği deplasmandan istediğini alamadı. Sezon içerisinde de kıran kırana maçlar oynadığı 1461 Trabzon FK ile ligde de iki defa yenişemeyen Vanspor FK, Play-Off maçında da 1-1 berabere kaldı. Sezon içerisinde de rakibiyle 1-1 ve 0-0’lık skorlarla berabere kalan Vanspor FK, play-off maçında da 1-1 tamamlanan bir maça daha çıkmış oldu.

VANSPOR UZATMAYA DAYANDI PENALTILARA DAYANAMADI

Sezonun iki maçında olduğu gibi, play-off maçında da temkinli bir futbol oynayan iki takımın mücadelesinde gol perdesi Vanspor FK ile açıldı. Sezon boyunca tartışmalı penaltılar ile adı anılan Vanspor’da kazanılan penaltı vuruşunu Barış Sağır gole çevirdi. 32’inci dakikada gelen gol Vanspor taraftarında büyük sevinç yaratırken, 1461 Trabzon FK ise mücadelesini artırarak devam ettirdi. Rakibin ısrarlı gol arayışı 45 artı 2’de Ahmet Çakmak’ın ayağından gelen gol ile son buldu. İlk yarının son anlarında gelen gol maçın da skorunu belirleyen gol oldu. 90 dakikası 1-1 biten maçın uzatma dakikaları da beraberlik ile sonuçlandı. Penaltı atışlarında ise 1461 Trabzon FK bir penaltı kaçırırken, Vanspor FK ise kaçırdığı iki penaltı ile maçtan 5-4 mağlup ayrıldı.

PENALTI VAN’IN KABUSU OLDU

Sezon boyunca da birçok kritik maçta ve şampiyonluğa ramak kala oynanan her maçta penaltı kaçıran Vanspor FK, seri penaltılara da büyük stres ile başladı. Rakip takım Batuhan Kör ile rahat başladığı seri penaltıları özgüven ile sürdürdü. Vanspor’da ise Tayyib Kanarya kullanılan ilk penaltıyı kaçırdı. Ardından iki takımın da hata yapmadığı penaltılar Bahadır Erol’un kaçan penaltısı ile heyecanı doruğa çıkardı. Vanspor’un penaltılarda beraberliği yakaladığı atışların sonuncusunda Furkan Sakı, Vanspor adına penaltıyı kaçıran ikinci isim oldu ve Vanspor FK play-off ilk turunda elenmiş oldu.

Beşiktaş'tan TFF'ye sert tepki! Beşiktaş'tan TFF'ye sert tepki!

YİNE OLMADI

Geçtiğimiz yıl lige büyük umutlarla başlayan, çok iyi bir süreç yakalayıp sezon sonunda play-off’u çok küçük farklı kaçıran Vanspor FK, bu sezonu da 1. Lig yolunda istediğini alamadığı bir yıl olarak tamamlamış oldu. Başkan Feyat Kıyak ve ekibinin kentin de büyük desteğini aldığı bir sezonda verdiği mücadele ve kentin takımı etrafında kenetlenmesi yeterli olmazken, Vanspor birinci lig hayallerini bir kez daha erteledi. 2019/2020 sezonunda yükseldiği 2. Ligden geride kalan 4 sezonda istediğini alamayan Vanspor, beklentilerin en yüksek olduğu bu sezonda da hayal kırıklığı yaşamış oldu. Öte yandan bu sezonun en büyük hayal kırıklığı ise penaltılar nedeniyle kaybedilen puanlar ve kaçan şampiyonluk ve play-off mücadelesi oldu.

Editör: Necmettin Dursun