Tülay Hatimoğulları, Van’daki 1 Mayıs mitinginde konuştu! Tülay Hatimoğulları, Van’daki 1 Mayıs mitinginde konuştu!

Geçtiğimiz haftalarda Van’a gelerek bir dizi incelemeler yapan ve deprem ile ilgili bir programa katılan Jeofizik Yüksek Mühendisi Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, Van’dan ayrıldıktan sonra da kentle ilgili uyarılarına devam etti.

VAN DİKKAT ÇEKİLEN İLLERİN BAŞINDA

Deprem gerçekliğinin gündemden düşmediği Türkiye’de özellikle de Şubat 2023’te meydana gelen Kahramanmaraş merkezli deprem sonrası tartışmalar sürerken, deprem uzmanları ardı ardına uyarılar yapmayı sürdürüyor. O tarihten bu yana farklı bölgelerde korkutan depremler olurken uzmanlar ve akademisyenler olası yeni depremler, yeni faylar ve tehlikeler ile ilgili de çalışmalar paylaşmaya başladı. Bu anlamda en çok konuşulan bölgelerden birisi olan Doğu Anadolu Bölgesi’nde Van da dikkat çekilen illerin başında geldi.

ERCAN, VAN’I UYARDI

Geçtiğimiz haftalarda Van’a gelerek Van ve bölgenin depremselliğini konuşan deprem uzmanı Prof. Dr. Ahmet Ercan’ın Van ile ilgili yorum ve tahminleri sürüyor. Kentte katıldığı programlarda da sık sık kentin deprem direncine, depremselliğine ve depreme karşı alınması gereken tedbirlere dair değerlendirmeler yapan Ercan, kent ile ilgili yeni açıklamalar yaptı.

ERCAN, BÜYÜK VAN DEPREMİ İÇİN TARİH VERDİ

Van’ın yerleşim yerinin yanlışlığına bir kez daha vurgu yapan Ercan, Van’da bulunduğunda da vurguladığı yeni yerleşimin Erek Dağı’na doğru olması gerçekliğini hatırlattı. Van’da depremlerin devam edeceğini söyleyen uzmanlar gibi Ercan da büyük bir depremin olası olduğunu vurgularken Van’ı 2035-2050 yılları arasında çok büyük bir yıkıma yol açacak bir deprem beklediğini de söyledi.

Kaynak: ŞEHRİVAN HABER - HABER MERKEZİ