ŞEHRİVAN HABER - Yereldeki ittifaklar merakla beklenirken iki parti yerel seçimin ilk resmi ittifakını açıkladı.

Cumhur İttifakı’nın genel seçimdeki ittifakı devam ettirerek seçime girmesi beklenirken, daha önce millet ittifakında yer alan iki parti Van’dan önemli bir ittifakın haberini verdi.

AK Parti İlçe Başkanı seçim tartışmasında vuruldu! 1 gözaltı AK Parti İlçe Başkanı seçim tartışmasında vuruldu! 1 gözaltı

Saadet Partisi ve Gelecek Partisi Van İl Başkanlıkları ortak düzenlediği bir açıklama ile ‘Şehir İttifakı’ adından bir ittifak oluşturduklarını duyurdu. Saadet Partisi Van İl Başkanı Özay İlhan ve Gelecek Partisi Van İl Başkanı A. Hekim Karabıyık’ın ortak açıklamasında şu ifadelere yer verildi:

İŞTE O İTTİFAK AÇIKLAMASI

“Van Büyükşehir Belediyesi başta olmak üzere birçok ilçe belediyesinde uzun yıllardır belediye başkanı ve belediye meclis üyeleri yok. Hayatında bir kere olsun Van’ı görmemiş olan kimseler Van’a atandığının ertesi günü mevcut görevinin yanında bir de belediye başkanlığı görevini yürütmeye başlamaktadır. Belediye başkanları halktan kopuk, belediyelerin kapısı sadece azınlık bir kesime açık ve ulaşılabilir değiller. Son yıllarda Belediyelerin gözle görülür hizmetleri olmadığı gibi devasa borçlanmalarla belediyelerin geleceği ipotek altına alınmaktadır. Şeffaf bir belediyecilik anlayışı yoktur. Van’da belediyecilik hizmetleri yapbozdan ibaret ve tamamıyla israf belediyeciliğidir. Saadet ve Gelecek Partileri olarak bu bozuk düzeni değiştirmek, bu şehri içinde bulunduğu kısır döngüden çıkarmak için şehir ittifakı kuruyoruz. Van Büyükşehir başta olmak üzere İpekyolu, Tuşba, Edremit, Erciş ve tüm ilçelerde ulaşılabilir belediye başkanlarıyla belediyeleri yönetmek için yola çıkıyoruz.

Van için kuracağımız bu şehir ittifakında Van’ı dert edinen herkese yer vardır. Gün elini taşın altına koyma vaktidir bu şehri birlikte yöneteceğiz.”

DİĞER PARTİLERİN DE KAPISINI ÇALACAKLAR

“Yeni bir yol açacağız. Şeffaf bir belediyecilik yapacağız. Van kabuğunu kıracak; Yeni yollar, yeni yaşam alanlarıyla, yeni şehirleriyle, yeni bir anlayışla yaşanabilir bir Van için Belediye Başkanlığı ve belediye meclis üyeliği adaylığı için müracaatları başlatmış bulunmaktayız. Van’a dair fikri olan herkese çağrımızdır. Gelin Van ve ilçe belediyelerini birlikte yönetelim! Bugün şehir ittifakı için DEVA, CHP, HÜDA PAR’ı ziyaret edeceğiz bu anlamda gerek ilimizde faaliyet yürüten siyasi partilerle gerekse ilimizde siyaset alanında yer almak isteyen kimselerle görüşmeleri başlatacağız.”

Editör: Garipzade Öztürk