Geçtiğimiz günlerde Ak Parti Tuşba İlçe Kongresi’ne katılan iki kurum müdürü ile ilgili tartışmaları yasaları hiç sayarak savunan İlçe Başkanı Naif Şabu, hukuksuz savunmalarını sürdürüyor. Kurum amirlerini ‘kabadayılık’ ile savunan, geçtiğimiz aylarda iptal edilen kongrede rakibinin açıklamalarını yayınladığı için Şehrivan’a cephe açarak hakarete varan cümleler ile gazetemiz yazarını Reha Muhtar’a muhtara benzeterek, “Artık ihbarcılık, muhbircilik, insanlara kumpas kurmak, tuzak kurmak eski Türkiye’de kaldı” diyerek seviyeyi iyice düşürdü.

AK Parti Tuşba İlçe Başkanı Naif Şabu, yaptığı yazılı bir açıklamada Şehrivan gazetesinin geçtiğimiz günlerde gündeme getirdiği ‘kongre amirleri’ haberi üzerine hukuk dışı savunmalarını sürdürdü. İki kurum amiri ile ilgili çıkan haberlerden sonra Şehrivan Gazetesi’ni arayarak ısrarla memurların siyasi parti kongresine katılımının yasalara aykırı olmadığını savunan ve Şehrivan’ı ‘Birilerinin sözcülüğünü yapmak’ ile suçlayan ve etik olmayan ifadeler kullanan Şabu, yaptığı açıklama ile seviyeyi iyice düşürdü. ‘Yeni Türkiye’de her şey için son sözü hukuk söylesin’ başlığı ile eski Türkiye’ye dair cümleler ve ağır ithamlar ile Şehrivan’ı suçlayan Şabu, gazete yazarı Ömer Aytaç Aykaç’ı 28 Şubat’ta hükümeti düşürmeye çabalayan Reha Muhtar benzetmesi yaparak hem iptal edilen kongre sürecindeki yanlışlarını hem de kongredeki yasa dışı katılımı meşru kılma çabasını sürdürdü.

“YENİ TÜRKİYE'DE HER ŞEY İÇİN SON SÖZÜ HUKUK SÖYLESİN” DEYİP HUKUKSUZLUK MÜCADELESİ VERMEK!

Geçtiğimiz günlerde Şehrivan’da yayınlanan bir haber üzerine kendisini ilgilendirmediği halde gazetemizi arayarak suçlayıcı ifadeler kullanan ve 657 tabi memurları “Ben çağırdım. Gelmelerinin önünde de hiçbir sakınca yoktur. Bundan sonra da çağıracağım.” Diyerek savunan Şabu’dan skandal bir açıklama daha geldi. Daha birkaç ay önce Tuşba Kongresi’nde delege listesini aile listesine dönüştüren ve bunu dile getiren rakibi Bilal Yücebaş’ın açıklamalarını yayınladığımız için gazetemizi hedef haline getiren Şabu, son yaşanan skandal üzerine yine komik bir açıklama ile kendini savunmaya çalıştı. Gazetemizi ihbarcılık, muhbircilik, insanlara kumpas kurmak, tuzak kurmak gibi ibarelerle suçlayan Şabu; "Yeni Türkiye’de özgürlükler var, bireysel yasaklar ve yasakları savunanlara yer yok, iftira ve çamur atanlara yer yok. Halkımız doğru yazan ve doğru yapanları artık çok iyi tanıyor. Artık her şey için son sözü hukuk söylesin" dedi.

YASA TANIMAYIP BASIN AHLAKI DERSİ VERDİ

Kendisi ile ilgili çıkan doğru ve aslı belli olmayan haberleri ‘asılsız’ olarak nitelendiren bununla da yetinmeyip kongrede memurların yer almasını aleni bir şekilde savunmaya devam eden Şabu, açıklamasında; “Son açıklamaları ile de bir takım kurum ve siyaset ilişkilerinde bahsederek muğlak ifadeleri ile bizleri töhmet altında bırakarak kamuoyunda küçük düşürmeyi amaçladırlar. Unutmasınlar ki hiç kimsenin siyasi şahsiyeti ve izzet-i nefsi bu kadar ucuz değildir. Konum ve görevleri ne olursa olsun hiç kimse başkasına hakaret etme ve iftira atma imtiyazına sahip değildir" ifadelerini kullandı. Gerek önceki yazıları ve gerekse son köşe yazıları ile şahsına ve partisine yönelik yapılan saldırı, asılsız iddia ve iftiraların hesabını hukuk önünde verileceklerini vurgulayan Şabu, herkesin iddialarını ispatlamakla mükellef olduğunu belirtti. 'Basının da bir ahlakı sınırı ve seviyesi olmalıdır' diye Tuşba İlçe Başkanı Nayif Şabu, “Basın ahlakı diye bir düstur vardır. Basın halkı doğru bilgilendirme aracı olmalıdır. Basın kendi başına buyruk bir anlayışla, 'Çamur at tutmasa da izi kalır' zihniyeti ile insan onuruna yakışmayan haberlerin aracı olmamalıdır" şeklinde konuştu.

REHA MUHTARA BENZETİP KOMİK SUÇLAMALAR YAPTI!

27 Aralık 2014 tarihindeki yapılan kongrelerine başta Sayın Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi olmak üzere eski ve halen görevlerinde bulunun 8 milletvekili, AK Parti Van İl Başkanı, 12 ilçe başkanı, 2 belediye başkanı ile onlarca sivil toplum kuruluşu başkanı ile partiye gönül vermiş halktan oluşan bin 200 davetlinin katıldığını söyleyen Şabu, “Bu kadar yoğun katılımın olduğu ve Sayın Bakanımız, İl Başkanımız, Belediye Başkanımız ile 4 milletvekilimizin konuşmalarından bir tek kelime dahi bahsetmeyenler iki misafirimizi cımbız ile çekerek haber konusu yapanların ne kadar iyi niyetli olduklarını kamuoyunun takdirine bırakıyorum. Bu görkemli kongremizin bazı çevreleri rahatsız edebileceğini tahmin ediyordum. Fakat bir takım basın mensuplarının buna alet olmasını manidar buluyor ve anlamakta güçlük çekiyorum. 657 Sayılı Devlet Memurları Yasası ile Siyasi Partiler Yasası'nı kendilerine göre yorumlayarak hukukun yerine kendilerini koyarak insanları mahkum etmeye çalışanların ne kadar iyi niyetli olduklarını yine kamuoyunun takdirine bırakıyoruz. Ayrıca sayın yazar bu konuyla ilgili Sayın Valimizi bu kadar övmesi de manidardır. Amaçları için kimleri istismar etmeğe çalıştığı çok açıktır.

HUKUK DIŞI BENZETME VE SUÇLAMALAR!

“Galiba 28 Şubat'ın Reha Muhtarlarının bir başka versiyonunu yeniden Van’da görüyoruz. Reha Muhtar akşam haberlerin de 'İltica var Fadime Şahin ile Müslüm Gündüz yakalandı. Bu hükümetin gitmesi lazım' derdi. 28 Şubat'ta hükümeti düşürmenin gerekçelerinden biri de bu idi. Galiba birileri Tuşba Teşkilatımızın gitmesini istiyor, 28 Şubat'a da az bir zaman kaldı ki bunun hazırlığını yapıyorlar.” diye belirtti. Konuşmasının son bölümünde ise hakarete varan ve hukuk dışı sıfatlara yer vererek gazeteyi ve yazar Ömer Aytaç Aykaç’ı suçlamaya devam eden Şabu’nun açıklamasında ayrıcı şu ifadeler yer aldı; “Artık ihbarcılık, muhbircilik, insanlara kumpas kurmak, tuzak kurmak eski Türkiye’de kaldı. Yeni Türkiye’de özgürlükler var, bireysel yasaklar ve yasakları savunanlara yer yok. İftira ve çamur atanlara yer yok. Halkımız doğru yazan ve doğru yapanları artık çok iyi tanıyor. Artık her şey için son sözü hukuk söylesin.”

ŞABU KOLTUĞU ÇOK SEVDİ!

Öte yandan AK Parti ve öncesinde on yıllardır iktidar mücadelesi vermesine rağmen en son geçtiğimiz yıl yapılan atama ile Tuşba İlçe Başkanlığı’na getirilen ve bu göreve geldikten sonra demokrasiden uzaklaşan Şabu’nun yıllardır ikinci isim olarak girdiği seçimlere rağmen yöneldiği tutum da dikkat çekti. Öyle ki önceki il başkanlığı kongresinde bile önceki Başkan Abdullah Aras’a rakip olan ve kaybettiği seçimden sonra demokrasiye aykırı davranıldığı için rakiplerini suçlayan Şabu, son kongrede de aksi uygulamalara yer verdi. Öyle ki, Şabu’nun başında bulunduğu Tuşba İlçe Kongresi için Bilal Yücebaş aday olduktan sonra yine Yücebaş’ın ağzı ile verdiği ‘Kongreyi kaybedeceği için iptal ettirdi. Delege listesi belli aileler ile oluşturuldu.’ Cümleleri o tarihten bu yana Şehrivan’a mal eden Şabu, buna rağmen bu hukuksuzluğu “Mahkemeye vereceğim, göreceksiniz!” demişti. Bu tarihten sonraki süreçte ise yeniden yapılan kongrede yeniden seçimi kazanmak için elinden geleni yapan ve yeniden koltuğu kazanan Şabu, kazandığı seçimde memurların fotoğraflanmasını ve yasa dışı bu uygulamanın haber yapılmasını ‘cımbızlamak’ ile tanımladı. Halen bu yasa dışı uygulamayı savunan Şabu’nun açıklaması da bir o kadar hukuksuz bir açıklama olurken, Şabu’nun Şehrivan’ı da suçladığı o kongrede oluşturduğu delege listesini Şehrivan olarak biz de Van halkına sunarak, kongrenin nasıl kazanıldığı hususunu da yine kamuoyunun takdirine bırakıyoruz.

HUKUK HİKAYESİ İLE HEDEF GÖSTERDİ!

Son olarak Şehrivan Gazetesi olarak yeni Türkiye ile hukuk sözlerini kullanarak gazetemizi ‘muhbir’, ‘ihbarcı’ gibi ifadelerle suçlayan ve zan altında bırakan ve bizi darbeye yataklık yapmak ve benzeri ifadeler ile hedef haline getiren Şabu’ya karşı hakkımızı savunacağımızı ve hukuk mücadelesini vereceğimizi belirtmek isteriz.

İşte Şabu’nun iptal edilen seçimler öncesinde YSK’ya sunduğu listede belli başlı ailelerden oluşmuş delege listesinden sadece bir kaçı:


YUNUS EMRE AYKAÇ-ŞEHRİVAN

Editör: TE Bilisim