Türkiye Sağlık İşçileri Sendikası Van Şube Başkanı Taner Tuci ve beraberindeki heyet, Van YYÜ Dursun Odabaş Tıp Merkezi’nde çalışan 17 sağlık ve sosyal hizmetler iş kolundaki sağlık işçileri ile toplu iş sözleşmesi ve ek protokol dolayısıyla Rektör Prof. Dr. Hamdullah Şevli’yi ziyaret ederek teşekkür etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ABD ziyareti ertelenecek mi? Resmi açıklama yapıldı... Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ABD ziyareti ertelenecek mi? Resmi açıklama yapıldı...

Dursun Odabaş Tıp Merkezi işçi kadrosundaki çalışanlar için 1 Ocak 2023 tarihinden geçerli olacak Toplu İş Sözleşmesi imzalanmış ve eski dönem sözleşmenin üzerine yüzde 115 zam alınmıştı. Dar gelir grubundaki sağlık emekçilerinin günlük yevmiye, sosyal yardım vb. tüm ödeme kalemlerine yapılan zamlar dikkate alındığında, yeni dönem sözleşme ile işçi maaşları bir önceki yıla oranla 2,5 kat arttı.

İşçiler adına Türkiye Sağlık İşçileri Sendikası Van Şube Başkanı Taner Tuci, “Eski dönem sözleşmenin üzerine ciddi zamlar yapılarak üyelerimizin refah içerisinde yaşamaları için ciddi bir adım atılmıştır. Yaklaşık olarak 860 işçinin faydalandığı sözleşme, ilimiz esnafına da ciddi katkılar sunmakta. Maaşı artan işçilerin daha fazla alışveriş yaparak dolaylı olarak şehrin ekonomisini canlandırmaları söz konusu olmuştur. İşçilerimize yapılan zamların dolaylı olarak ilimiz esnafına katkı sağlaması nedeniyle Rektörümüz Sn. Prof. Dr. Hamdullah ŞEVLİ eli açık davranıp bizleri memnun eden bir oranda zam yapmıştır. Toplu İş Sözleşmesinin ardından Ek Protokolünde imzalanmasıyla işçi arkadaşlarımıza ek bir kazanım daha sağlanmış oldu. Ayrıca sözleşme görüşmelerinde işçilerin lehine tavır takınan, sözleşme sürecinde takdir haklarını hep işçiden yana kullanan ve göreve başladığı günden bu yana hastanedeki personellerin sorunlarıyla birebir ilgilenen, ilettiğimiz sorunları çözüme kavuşturmak için çaba sarf eden Genel Sekreter Sn. Cahit TEKİN beye işçilerimiz adına ayrıca teşekkür etmek isterim.” dedi.

Editör: Şaban Beyazsaç