Meteoroloji'nin uyarısıyla beklenen sağanak yağış bölgede su baskınlarına neden oldu. Kent genelinde Meteoroloji uyarısıyla beklenen sağanak yağış bölgeyi olumsuz etkiledi. Giderek şiddeti artan yağış, cadde ve sokaklarda su baskınlarına neden olurken ana arterleri de adeta göle çevirdi. Araçlar su baskınları nedeniyle sürüklenirken, bazı vatandaşlar da sele kapıldı. Bu nedenle can kayıpları yaşandı.

Yaşamın giderek zorlaştığı kentte, ekipler harekete geçti. Sele kapılan vatandaşlar için de arama-kurtarma çalışmalarına başlandı. Öte yandan Abide Kavşağı da yağış nedeniyle görünmez hale geldi. Alt geçit su ile dolup taşarken, dalgıç polisler burada da çalışma başlattı.

İKİ İLDE HAYATINI KAYBEDENLERİ SAYISI 15'E YÜKSELDİ

Abide Köprülü Kavşağı alt geçidinde su ve çamur içerisinde yürütülen arama çalışmalarında bir kişinin daha cenazesine ulaşıldı. Bulunan ceset Köprülü kavşaktan çıkarılan 4. cenaze oldu. Böylece sel felaketinde hayatını kaybedenlerin sayısı 15'e yükseldi.

ŞANLIURFA'DA CAN KAYBI 12'YE YÜKSELDİ

Sel felaketinin yaşandığı Şanlıurfa'da, Tandoğan Mahallesi'nde bulunan Yavuzlar Apartmanı'nın bodrum katındaki dairede 5 kişinin cansız bedenlerine ulaşıldı. İhbarla bölgeye giden ekipler tarafından bodrum katından çıkarılan ve Suriye uyruklu olduğu belirtilen 5 kişinin cansız bedeni otopsi için Adli Tıp Kurumu morguna kaldırıldı. Şanlıurfa'da alt geçitte 2 kişinin daha cansız bedenine ulaşıldı. 

BODRUM KATINDA 5 KİŞİNİN CANSIZ BEDENİNE ULAŞILMIŞTI

Dün Şanlıurfa İtfaiye Müdürlüğü ekiplerinin Veysel Karani Mahallesi'nde yürüttüğü çalışma sırasında Yavuz 12 Apartmanı'nın bodrum katında Suriye uyruklu olduğu anlaşılan 5 kişinin cansız bedenine ulaşılmıştı.

ŞANLIURFA'DA OKULLAR TATİL EDİLDİ

Gece başlayan ve gün boyu devam eden yağışlar sonrası Şanlıurfa'da okullar dünün ardından bugün de tatil edildi. Şanlıurfa Valisi Salih Ayhan, sosyal medyadan yaptığı açıklamada, "Şiddetli sağanak yağışın beraberinde getirdiği olumsuzluklar sebebiyle ilimizdeki tüm okul kademelerinde eğitim öğretime 16.03.2023 tarihinde 1gün ara verilmiştir. Kamu kurum ve kuruluşlarındaki hamile ve engelli kamu görevlilerimiz de yarın idari izinli sayılacaktır." ifadelerini kullandı.

Son dakika! Toprak kayması meydana geldi, 96 kişi tahliye edildi Son dakika! Toprak kayması meydana geldi, 96 kişi tahliye edildi

VATANDAŞLARA "EVLERİ BOŞALTIN" ÇAĞRISI

Şanlıurfa Valiliği, devam eden sağanak nedeniyle dere ve kanal yataklarına yakın evlerde ikamet eden vatandaşları, evlerini boşaltması konusunda uyararak, gerekmedikçe evlerinden ve güvenli alanlardan ayrılmamalarının önem arz ettiği belirtildi.

ADIYAMAN'DA 2 KİŞİ VEFAT ETTİ, 3 KİŞİ KAYIP

Selin vurduğu Adıyaman'da kayıp 3 kişiden biri ölü bulundu. Kentte sel nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı 2'ye çıktı. Etkili olan sağanak yağış ve sel nedeniyle Adıyaman'ın Tut ilçesinde sel sularında kaybolan 3 kişiden biri ölü bulundu. Sel felaketinde sürüklenen konteynerde ölü bulunan Semra Sarıkaya'nın kızı Emine Sarıkaya'nın cansız bedeni, saat 16.00 sıralarında konteynerin yaklaşık 1 kilometre güneyindeki kaymakamlık konutunun yakınlarında bulundu. Sarıkaya'nın cenazesi otopsi yapılmak üzere hastane morguna kaldırıldı. Adıyaman'da sel felaketinde hayatını kaybedenlerin sayısı 2'ye çıktı. Kayıp 2 kişiyi arama çalışmaları sürüyor.

ADIYAMAN-ÇELİKHAN KARAYOLUNUN BİR BÖLÜMÜ TRAFİĞE KAPATILDI

Sel felaketi nedeniyle Adıyaman-Çelikhan karayolunun bir bölümü trafiğe kapatıldı. Adıyaman Valiliği'nden yapılan açıklamada, "Adıyaman-Çelikhan karayolunun 0-54 km'leri arası aşırı yağış nedeniyle saat 16:00 itibariyle ağır araç trafiğine kapatılmıştır." denildi.

İşte 2 felaketle mücadele eden kentten kareler...

Editör: TE Bilisim