Son aylarda kentin tek gündemi haline gelen Van Ticaret ve Sanayi Odası seçimleri ile ilgili bir iptal kararı daha geldi.

İlk olarak 22 Ekim 2022 tarihinde yapılan Van TSO seçimleri için yarışan tüm adaylar iptal başvurusu yaptı. Sahte yetki belgeleri ve bir çok tartışmalı konu yüzünden itiraz edilen seçim için 2 nolu İlçe Seçim Kurulu tarafından iptal kararı verildi. 1. Grup olan Hayvancılık grubu için iptal kararı alan YSK'nın kararından sonra seçim için 17 Aralık 2022'de grup üyeleri bir kez daha sandık başına gitti. Önceki seçimde 9'ar grup kazanan Necdet Takva ve Zahir Kandaşoğlu arasındaki heyecanlı seçimin bu seferki kazananı Mavi Liste ile Necdet Takva oldu. 2 farkla seçimi kazanan Mavi Liste'nin seçim zaferi sonrası önceki seçimin galibi Zahir Kandaşoğlu ve ekibi tekrarlanan seçime itiraz etti. Yapılan itirazlar ile ilgili yapılan değerlendirmeler neticesinde 1. grup için bir kez daha iptal kararı verildi.
Edinilen ilk bilgilere göre iptale sebep olan kararın seçim sonrası çokça tartışılan kameralar olduğu öğrenildi.

SEÇİM KURULU KARARI VERDİ

Öte yandan Şehrivan Gazetesi, 2. İlçe Seçim Kurulu kararına ulaştı. Van İl Seçim Kurulu tarafından verilen kararda bir üyenin yaptığı itiraz üzerine incelemelerin yapıldığı, kapatılma talebine rağmen kameraların kapatılmadığı tespit edildiği ifade edildi. Bu nedenle de seçim için iptal kararı alındı.

Editör: TE Bilisim