Türkiye, 2023 seçimlerine hazırlanıyor... Tarihin en önemli seçimlerinden biri olan Cumhurbaşkanlığı ve milletvekili seçimleri, 14 Mayıs tarihinde yapılacak. Takvimin netleşmesiyle birlikte heyecan arttı, siyaset arenası bir kez daha hareketlenmeye başladı. 

Pusuladaki 5 isim

Gelişmeler devam ederken pusulada yer alacak 5 isim de belirlendi. Son haliyle pusula yer alacak isimler; Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kemal Kılıçdaroğlu, Muharrem İnce, Sinan Oğan ve Doğu Perinçek olarak açıklandı. Bu kapsamda Seçim takvimi işlerken, Meclis’te de 'cumhurbaşkanı aday gösterme’ süreci başladı. AK Parti’de, Recep Tayyip Erdoğan’ın Cumhurbaşkanı adaylığı için milletvekillerinden imza toplanmaya başlandı. Bu kapsamda AK Parti milletvekilleri, Grup Başkanı İsmet Yılmaz başkanlığında bir araya geldi. Bu kararla birlikte Erdoğan’ın, AK Parti’den cumhurbaşkanı adaylığı resmileşmiş oldu.

AK Parti milletvekilleri toplandı

Seçim takvimi işlerken, Meclis’te de 'cumhurbaşkanı aday gösterme’ süreci başladı. AK Parti’de, Recep Tayyip Erdoğan’ın Cumhurbaşkanı adaylığı için milletvekillerinden imza toplanmaya başlandı. Bu kapsamda AK Parti milletvekilleri, Grup Başkanı İsmet Yılmaz başkanlığında bir araya geldi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın adaylığı için grup kararı alındı

YSK, 3 ilçe ve 4 beldede seçimin yenilenmesine karar verdi YSK, 3 ilçe ve 4 beldede seçimin yenilenmesine karar verdi

Toplantıda, Recep Tayyip Erdoğan’ın Cumhurbaşkanı adayı olarak gösterilmesine ilişkin grup kararı alındı. Bu kararla birlikte Erdoğan’ın, AK Parti’den cumhurbaşkanı adaylığı resmileşmiş oldu.

Editör: TE Bilisim