ŞEHRİVAN HABER - Haziran 2021'de boşalan CHP il başkanlığı koltuğuna atanan ve ataması büyük ses getiren Av. Seracettin Bedirhanoğlu, Van'dan milletvekili olmak üzere aday adaylığı başvurusu yaptı.

İl başkanlığı döneminde CHP Van İl teşkilatını şaha kaldıran ve şimdiye kadar görülmemiş bir hareketlilik yaratan Bedirhanoğlu, göreve süresi içerisinde gerek kentle ilgili meselelerde gerekse de siyasi anlamda çok güçlü bir duruş sergilemişti. İL başkanlığı döneminde Van, CHP'nin en çok önem gösterdiği iller haline gelmiş ve genel merkez nezdinde "Mutlaka vekil çıkaracağız" iddiasında bulunulan iller arasına girmişti.

Van yeni dönemde nasıl yönetilmeli? İşte Van’ın belediye başkanlarından beklentileri! Van yeni dönemde nasıl yönetilmeli? İşte Van’ın belediye başkanlarından beklentileri!

Bedirhanoğlu geçtiğimiz haftalarda partideki il başkanlığı görevinden istifa etmiş ve seçim çalışmalarına başlamak üzere koltuğu devretmişti.

Beklenen milletvekilliği başvurusunu dün itibariyle gerçekleştiren Bedirhanoğlu Van'daki en güçlü aday olarak başvurusunu da resmileştirmiş oldu. Başvuru yapar yapmaz bir mesaj paylaşan Bedirhanoğlu, "Hak, hukuk ve adalet için çıktığımız bu yolda resmi başvurumuzu yaptık. Ben de bundan böyle CHP Van Milletvekili Aday Adayıyım. Aday Adayı olan arkadaşlarıma başarılar diliyorum. Van çoğulcu siyasi anlayışa sahip olarak, makus talihini yenebilir. Bunun da yolu CHP'den geçer." şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilisim