Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, 1-2 Mart tarihlerinde Türkiye'yi ziyaret edecek. Lavrov, Antalya'da düzenlenecek Diplomasi Forumu'na katılacak. Ayrıca, Dışişleri Bakanı Hakan Fidan ile görüşme gerçekleştirecek. Ziyarete ilişkin açıklama, Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova tarafından duyuruldu.

CHP'den Van'daki o isimle ilgili flaş karar: Partiden ihraç edilecek! CHP'den Van'daki o isimle ilgili flaş karar: Partiden ihraç edilecek!

1-2 Mart'ta Türkiye'de olacak

Zaharova, yaptığı açıklamada şunları söyledi:

Rusya Dışişleri Bakanı (Sergey Lavrov), 1-2 Mart'ta Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı'nın (Hakan Fidan) Antalya Diplomasi Forumu'na katılma daveti üzerine Türkiye'yi ziyaret edecek.

Rusya Dışişleri Bakanı ile Türk mevkidaşı arasında müzakereler yapılması planlanıyor. Bu toplantıda başta devlet ve ikili iş birliği perspektifleri olmak üzere geniş bir yelpazedeki sorunların tartışılması planlanıyor.

Fidan-Lavrov görüşmesi

Zaharova, Lavrov'un, Türkiye ziyareti sırasında Dışişleri Bakanı Fidan ile çeşitli düzeylerdeki temasların takvimini ele alacağını kaydetti. Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov'un ziyareti, Devlet Başkanı Vladimir Putin'in planlanan Türkiye seyahatinden önce yapılacak.

Kaynak: AA & ENSONHABER