Su birikintisine düşen çocuk hayatını kaybetti Su birikintisine düşen çocuk hayatını kaybetti

Her hafta düzenli olarak basın mensuplarıyla bir araya gelen Saadet Partisi Van İl Başkanı Özay İlhan, bu hafta Filistin’de yaşanılan dramı gündeme aldı. Savaş ve yaşanılan acılarla ilgili önemli açıklamalarda bulunan İlhan, bu vahşetin son bulması için hazırlanan acil eylem planına dikkat çekti.

“MÜSLÜMAN LİDERLERİ SESSİZ KALMAKTADIR”

Saadet Partisi Van İl Başkanı Özay İlhan,  “7 Ekim günü HAMAS’ın AKSA TUFANI’yla birlikte İsrail’e karşı başlattığı direnişin ardından İsrail Gazze’de binlerce kişiyi çoluk çocuk demeden katletmiş soykırıma soyunmuştur. Hastane, okul, ibadethane ayrımı yapmaksızın herkesi hedef almaktadır. BM başta olmak üzere birçok sözde kuruluş İsrail’in yaptığı soykırımı görmezden gelmekte, sözde medeni dünya İsrail’e karşı sosyal medyada paylaşım yapan insanları dahi cezaevine atmakla, sınır dışı etmekle tehdit etmektedir. İslam ülkelerinin sözde Müslüman liderleri sessiz kalmaktadır. Ülkemizde seçim öncesi bu iktidar düşerse Gazze düşer, Kudüs düşer diyenler, Filistin halkına yardım etmek bir yana İsrail’e sebze ihracatı yapmakla meşguldür. İktidar, iktidar olduğunu unutmuş toplumu kontrol etmek için, tüm kurum kuruluşlarıyla seferber olmuş, meydanlarda, camilerde, sokaklarda sesini yükseltmeye çalışanların yanında gözüküp onların iktidara yönelik baskılarını azaltma gayretine düşmüştür.” Dedi.

“MİLYONLARCA MÜSLÜMAN KATLEDİLDİ”

İlhan, “Biz elbette ki bu iktidarın asli görevinin BOP’u uygulamak olduğunu çok iyi biliyoruz. İktidara gelmelerinin ardından 2003 yılında Irak’ın işgaliyle birlikte milyonlarca Müslüman katledildi, yerinden yurdundan edildi, girdikleri her seçimin ardından İslam beldelerinde yeni yıkımlar oluştu, Suriye, Libya, Yemen gibi birçok yerde savaşlar, çatışmalar devem etti, İslam beldelerinde kan ve gözyaşı hiç dinmedi. BOP yani BİP( Büyük İsrail Projesi) adım adım ilerlemektedir. İsrail Filistinli kardeşlerimize soykırım yaparken İsrail’le olan ilişkiler aynı şekilde devam etmektedir. Ulusal yas ilan edilip bayraklar yarıya indirilirken, ticaret yarıya indirilmemiş, Kürecik radar üssünden İsrail’le istihbarat paylaşımı durdurulmamıştır.” İfadelerini kullandı.

“GENEL MERKEZ 16 MADDELİK ACİL EYLEM PLANI HAZIRLADI”

İsrail’e hiçbir yaptırım uygulanmamıştır diyen İlhan, “ARZ ı MEV’UD sınırlarının Nil ve Fırat arasının olduğunu herkes bilmektedir, hal böyleyken ABD başkanı Biden 9500 km uzaktan bizzat İsrail’e gelirken hiç bir İslam ülkesi lideri Gazze’ye ya da Kudüs’e Mescidi Aksa ’ya gidememektedir. İktidar yürüyüş, kınama, basın açıklaması yapma yeri değildir, icraat yapma yeridir. Bizler TBMM’de Şimon Peres’i konuşturanlardan, Herzog’u en üst düzeyde sarayda ağırlayanlardan, hamasın başlattığı direnişin ardından İsrail’e başsağlığı dileyenlerden, elbette bir yaptırım yapmalarını beklemiyoruz. Saadet Partisi Van İl Başkanlığı olarak, tüm halkımızı her an her saniye teyakkuzda olmayı İsrail ürünlerini almamalarını Filistin halkına maddi ve manevi destek olmaya ve destek için her alanda her anlamda hazırlıklı olmaya davet diyoruz. Ayrıca genel merkezimiz İsrail’in Gazze’de işlediği vahşet karşısında acil olarak atılması gereken 16 maddelik acil eylem planı hazırladı. Biz de bu acil eylem planını bir kez daha hatırlatıyoruz.” Diye ekledi.

SAADET PARTİSİ'NDEN GAZZE'DEKİ VAHŞETİN SONLANDIRILMASI İÇİN ACİL EYLEM PLANI

İsrail’in Filistin’e yönelik saldırıları devam ederken Saadet Partisi bu vahşetin son bulması için acil eylem planı hazırladı. “İsrail’in Gazze’de işlediği vahşet karşısında acil olarak atılması gereken adımlar” başlığı ile yayınlanan Acil Eylem Planı şu şekilde verildi:

İslam İş birliği Teşkilatı toplantıları kınama değil icraat toplantıları olmalıdır. İİT Bir an önce sürece gerektiği şekilde müdahil olmalı ve zulmü durdurmak için inisiyatif almalıdır.

D-8 Ülkeleri ve Türk Devletler Teşkilatı acilen toplanmalı; İsrail’e karşı güçlü ve caydırıcı yaptırımlar karara bağlanmalıdır.

İslam ülkeleri İsrail’de bulunan diplomatik temsilciliklerinin faaliyetlerini tamamen durdurmalıdır.

Türkiye ve diğer tüm İslam ülkeleri İsrail ile ikili anlaşmalarını, “normalleşme” süreçlerini ve karşılıklı ziyaret programlarını derhal iptal etmelidir.

İslam ülkeleri, İsrail'e destek veren Batı ülkelerine petrol gönderimini yavaşlatmayı gündeme almalı ve gerektiğinde petrol sevkiyatını durdurmalıdır.

Türkiye, özellikle Filistin’e ait enerji kaynakları üzerinde İsrail ile yapılan anlaşmalara derhal son vermelidir.

Öncelikle çocuklar ve kadınlar olmak üzere sivillerin can güvenliği mutlaka sağlanmalı, hastane, yetimhane, okul, ibadet yerleri gibi alanlar acilen koruma altına alınmalıdır.

İsrail, Filistin topraklarına ve Filistinlilere yönelik silahlı eylemlerini durdurmadıkça İsrail ile siyasi, ticari ve sosyo-kültürel bütün ilişki ve etkinlikler sona erdirilmelidir.

TBMM’de bir heyet oluşturularak Gazze’de bombalanan hastane ziyaret edilmeli ve oradaki durum hakkında kamuoyu bilgilendirilmelidir.

İnsani yardımlar için acilen Mısır Refah sınır kapısında bir koridor açılmalıdır.

Gazze’nin yeniden imarı için mali destek çalışması acilen başlatılmalıdır.

ABD ve İngiltere, İsrail’in haksız işgaline destek vermek üzere Gazze açıklarında konuşlanmış olan deniz ve hava kuvvetleri unsurlarını bölgeden derhal çekmelidir.

BM nezdinde İsrail’in haksız, hukuksuz işgal girişimine karşı gerekli kararların alınması için diplomatik girişimler acilen başlatılmalıdır.

İsrail’in mevcut siyasi ve askeri karar verici kurumlarının, makamlarının, kişilerin tamamı hakkında Uluslararası Savaş Suçları Mahkemesinde yargılanma süreci için girişimler planlanmalıdır.

İsrail hakkında “soykırım suçu” temalı yargılama süreci başlatılmalıdır.

Gazze’ye yönelik büyük bir insani yardım kampanyası başlatılmalıdır.

Editör: Necmettin Dursun