ŞEHRİVAN HABER: FATMA NUR POLATCAN-ŞABAN BEYAZSAÇ

Adıyaman'da polisler kendi aralarında çatıştı! Çok sayıda yaralı var... Adıyaman'da polisler kendi aralarında çatıştı! Çok sayıda yaralı var...

Van’da aylardır süren su kesintileri vatandaşı mağdur etmeye devam ederken, VASKİ’nin geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklama ile kentteki su krizi başka bir boyuta taşındı. VASKİ dün yaptığı duyuruda, Gürpınar Bejingir kaynağından kente gelen 1500’lük ana içme suyu isale hattındaki; toplam 5 adet arızanın giderilmesi için isale hattının tamamında çalışma yapılacağından dolayı kaynaktan su kapatılarak bakım-onarım çalışması yapılacağını ve 6 gün su kesintisine gidileceğini açıkladı. VASKİ’nin bu açıklamasından sonra kent ayağa kalkarken, 6 günlük su kesintisine tepkiler de sürüyor. Önümüzdeki günlerde yaşanacak su kesintisine bir tepki de Saadet Partisi ve Gelecek Partisi Van İl Başkanlığı’ndan geldi. Ortak basın açıklaması yapan iki parti, kentin gündeminden düşmeyen su kesintilerine tepki gösterdi.

“VAN’DA AYLARDIR SÜREN SU KESİNTİLERİ VATANDAŞLARA YAPILAN ZULÜMDÜR”

Ortak basın açıklamasında, su kesintilerinin vatandaşları çileden çıkardığı belirtilerek, “Bu hafta ki gündemimiz su kesintisi. 14 Ağustostan itibaren 6 gün boyunca sürecek olan su kesintisi, zaten aylardan beridir ilimizde süren su kesintilerinin üzerine vatandaşlarımıza yapılan yeni bir zulümdür. Van’da da su idaresi uzun süredir vatandaşlarımıza zulmeden kendi başına buyruk bir kuruma dönüşmüş durumdadır. En temel ihtiyaç olan suyu fahiş fiyata vatandaşa veren yönetim, yaşam hakkı olan su yüzünden geçtiğimiz yıl birçok vatandaşımızı icraya veren kurum son aylarda il merkezinde birçok noktada su kesintileri yaparak insanımızı çileden çıkarmıştır. Tüm bunların üzerine haklı bir talep için kuruma müracaat eden seçilmiş muhtara dövmeye gidecek kadar ileriye giden kurum yöneticileri adeta ali kıran baş kesen konumuna dönüşmüştür” denildi.

“VASKİ YÖNETİMİ NE SUYUN KÜLTÜRÜNDEN NE DE SUYUN YÖNETİMİNDEN BİHABERDİR”

Açıklamada, 6 gün sürecek olan su kesintisine dikkat çekilerek, “Misyonunu; ‘Sürdürülebilir su kültürü oluşturarak su yönetimi ve yönetiminde yeni politikalar geliştirmek, atık suların ekolojik ve modern bir çalışma prensibi ile dönüşümünü gerçekleştiren, çevre ve insan sağlığına duyarlı, su kaynaklarını en iyi şekilde koruyan ve kurumsal gelişimde modern yönetim anlayışını benimseyen bir idare olmak’ olarak belirleyen söz konusu kurum. VASKİ yönetimi ne suyun kültüründen ne de suyun yönetiminden bihaberdir. Çevreye ve insana duyarlılığı tartışmalı bir kurum olarak önümüzdedir. Suya en çok ihtiyaç duyulan yaz ortasında il genelinde 6 gün sürecek olan su kesintisi kabul edilebilir bir durum değildir. Van’ın suyu 1,5 milyon nüfusa fazlasıyla yetecek durumdayken VASKİ yönetiminin, beceriksizliği, teknik bilgiden yoksun oluşu kayyum idaresinin sorgulanamaz durumda oluşu keyfi hareket etmelerine sebep olmaktadır” diye aktarıldı.

“YAPILDIKTAN SONRA MAKSİMUM 2,5- 3 GÜNDE SU ARIZASI GİDERİLEBİLİR”

Açıklamada, “Saadet Partisi ve Gelecek Partisi İl Başkanlıkları olarak yaptığımız tespitler ışığında biliyoruz ki arızaların giderilmesi için su kesintileri yapılmak zorunda olunduğu durumlarda bir su kesintisi yapıldıktan sonra maksimum 2,5- 3 günde su arızası giderilebilir. Su arızasının aciliyeti yoksa su kesintisi havaların daha serin olacağı ileri bir tarihi ertelenebilir. Van’da uzun yıllardır devam eden kayyum belediyeciliği her alanda iflas etmiş kurumlarda keyfilik başını alıp gitmiştir. Buradan son bir kez daha Valimizi ilimizdeki bu kötü gidişata son vermek adına VASKİ başta olmak üzere tüm kurumları ve yönetimlerini gözden geçirmeye davet ediyoruz” denildi.

Editör: Necmettin Dursun