Futbolda geleceğin en büyük yıldızları arasında ilk sıralarda gösterilen Erling Haaland, Kylian Mbappe ile birlikte transfer gündemini meşgul etmeye devam ediyor. Borussia Dortmund formasıyla henüz 21 yaşında futbola damga vuran Haaland, dünya devlerini peşinden koşturuyor. Real Madrid, Barcelona, Bayern Münih ve PSG gibi takımlarla anılan Norveçli yıldız için günden güne yeni iddialar geliyor. Bu sezon son dönemde geçirdiği sakatlıklar nedeniyle formasından bir süre uzak kalan Haaland, 25 maçta 23 gol kaydetti.

MANCHESTER CITY'DEN 300 MİLYON EUROLUK PAKET

NTV Spor'un İngiliz basınına dayandırdığı habere göre, Real Madrid ve Barcelona gibi takımlarla beraber Haaland'ı en çok isteyen kulüpler arasında yer alan İngiliz ekibi Manchester City, maddi anlamda Haaland için sonuna kadar zorlayacak.

Buna göre Norveçli oyuncunun transferi için tam 300 milyon euroluk bir paket hazırlandı. City yetkilleri, Haaland'ın bonservisi için 75 milyon euro, yıllık 30 milyon euro maaş ile 5 yıllık kontrat (150 milyon euro) ve Haaland'ın menajeri ve ailesi için 75 milyon euro da komisyon ödemeye hazır olduklarını iletti.

KLOPP, TRANSFERİNİ İSTEMEDİ

İsmi Liverpool ile de anılan Erling Haaland için İngiliz devinin tecrübeli çalıştırıcısı Klopp, bu transferi veto etti. Haaland için konuşulan rakamların çok çılgın olduğunu söyleyen Alman teknik adam, yıldız golcüyle hiçbir şey yapmak istemediğini vurguladı.

Dortmund'un eski hocası SportBild'e verdiği demeçte şu şekilde konuştu: "Bu konuda kesinlikle bir adım atmayacağız. Konuşulan rakamlar çok çılgın. Bu tür maaş standartlarıyla hiçbir ilgimiz yok." "Üstelik bu konuda bir şansımız olduğunu da kesinlikle düşünmüyorum. Dürüst olmak gerekirse, Haaland'la hiçbir şey yapmak istemiyorum, çünkü bu hiç eğlenceli olmaz."

Editör: TE Bilisim