ŞEHRİVAN HABER: FATMA NUR POLATCAN

Pınar öğretmen, dört yıl boyunca beraber olduğu 22 öğrencisi için ayrı ayrı anı defteri oluşturarak özveriyle hazırladığı bu kitapları bastırdı. Van Valiliği ve Büyükşehir Belediyesi desteğiyle basılan kitaplarda Pınar öğretmenin, öğrencileri için yazdığı yazılar, fotoğraflar, gezdikleri yerler kısacası 1’inci sınıftan itibaren yaşadıkları anılar yer aldı. Karneler gününde ‘Güneşin Çocukları’ adlı kitapları, öğrencilerine armağan eden Pınar öğretmen, öğrencileriyle duygu dolu anlar yaşadı. 

22 ÖĞRENCİYE AYRI AYRI ANI KİTABI!

Hacıbekir Kültür Merkezi’nde öğrencilerine karneleri dağıttıktan sonra kitapları hediye eden Güneş, kitaplarla ilgili Şehrivan’a konuştu. Güneş, bu fikrin nereden çıktığını anlatarak sözlerine şöyle başladı: “Çocuklarımı bu sene mezun ettim. Mezuniyet hediyesi düşünürken bunun onlarda kalıcı olmasını istedim. Kitap basmaya karar verdim. Bu kitabı kendi kahramanları oldukları bir kitap basmaya karar verdim. Sonra bunun özel bir fikir olmadığı kanaatine vardım. Kendilerini özel hissettirecek bir hediye olsun istedim çünkü her birinin apayrı, çok farklı dünyaları vardı. 1’inci sınıftan bu yana çok şey paylaştık, çok anılar biriktirdik, çok yeri gezdik, eğlendik, yeri geldi üzüldük, pandemide ve yaşanan depremde ayrı kaldık. Çocuklarla çok şey yaşadık. Onlar benim ruhumu besledi. Ben onları bilgimle yetiştirmeye çalıştım. Elimden geleni yapmaya çalıştım.”

ÖZEL BASIM KİTAPLARI ÖĞRENCİLERİNE ARMAĞAN ETTİ!

Kitapların içeriğinden söz eden Güneş, “Her biri çok özel çocuklar. Bende çok farklı anılar, izlenimler bıraktılar. Birlikte çok anımız vardı. Basılacak kitabın bizim hikâyemiz olsun istedim. Umudun hikâyesi olsun, geleceğimizi aydınlatsın, benden onlara uzun süreli bir armağan olarak kalsın, çocuklar büyüyünce çevrelerine gösterebilecekleri bir belge olsun istedim. Kitap özel anılarımızdan oluşuyor. Kitapta el yazımla yazdığım bir sayfa var. Çocukların 1’inci sınıftan bu yana yaşadıkları duyguları var, bunları yazdım. Her biri için özel bir yazı yazdım. Kitaplar da her biri için ayrı ayrı basıldı” ifadelerini kullandı.

‘GÜNEŞ’İN ÇOCUKLARI’ ANI KİTABINI ÇOK SEVDİ…

Güneş, kitabın adından söz ederek, “Benim soyadım Güneş ve çocuklar ben sınıfa girdiğimde ‘Güneşimiz sınıfımızı aydınlatıyor’ derdi. Bu da benim hoşuma gidiyordu. Bundan dolayı kitabın ismini ‘Güneşin Çocukları’ koydum. Onlar benim ruhumu beslediler. Benden onlara armağan olsun istedim” diye konuştu. 

Kürt Sanatçı Şehribana Kurdi Van’da sahne alacak! Kürt Sanatçı Şehribana Kurdi Van’da sahne alacak!

DESTEKLERİNDEN DOLAYI VALİ BALCI’YA TEŞEKKÜR

Van Valiliği’nin ve Büyükşehir Belediyesi’nin desteklerine de değinen Güneş, “Basımda başta Van Valisi Ozan Balcı’ya teşekkür ediyorum. Kendisi ‘Kitap Van’ projesinde de kitaba olan değerini, özverisini, Van’a kitabın ne kadar değerli olduğunu gösterdi. Kitaba verdiği önemden dolayı kendisine gidip fikrimi açıkladım. Beni destekledikleri için çok teşekkür ederim” dedi.

Editör: Necmettin Dursun