Milliyet'te yer alan habere göre, İstanbul Motorlu Araç Satıcıları Derneği (İMAS) Başkanı Hayrettin Ertemel, konuyla ilgili merak edilenleri milliyet.com.tr’ye anlattı. Ertemel konuşmasında şu ifadeleri kullandı:

“Sıfır otomobil piyasasında eylül ayı itibarıyla başlayan fiyat düşüşleri, ekim ve kasım aylarında en avantajlı noktaya kadar ulaşmış, aralık ayı itibarıyla da uygulanan indirim oranları azaltılmaya başlamıştı.

Ocak ve içerisinde bulunduğumuz şubat aylarında indirimlerin kademeli olarak azaltıldığını ve neredeyse liste fiyatlarına yaklaştığını görüyoruz. Kampanyaların büyük oranda sonlandığını söyleyebiliriz. 

2024 model fiyatları bazı markalar tarafından açıklanarak talep toplanmaya başlanmış olmasına rağmen, bazı markalarda henüz açıklanmamış durumda.

Adıyaman’da polisler arasında silahlı çatışma: 2 polis şehit oldu! Adıyaman’da polisler arasında silahlı çatışma: 2 polis şehit oldu!

Mart/nisan ayı itibarıyla 2024 model araçların piyasaya tam anlamıyla girmesiyle, devam eden kampanyalar da sonlanacaktır.

Sıfır araçta fiyat bazında en uygun dönem kasım ayı oldu. Sonraki süreçte indirim oranları azalırken, liste fiyatlarına da bir miktar artış uygulandı. Mevcut koşullar itibarıyla birkaç ay önceki fiyatların daha avantajlı olduğunu söylemek mümkün.

Otomobil fiyatlarında döviz kuru, maliyetler ve enflasyon gibi etkenler belirleyici ana faktörler arasında. Mevcut koşullar değerlendirildiğinde önümüzdeki süreçte otomobil fiyatlarında bir miktar artış görebiliriz.

Ancak fiyatlar artsa dahi, Ticaret Bakanlığımızın aldığı tedbirler, artan rekabet ortamı ve talebin düşük olması sebebiyle geçmiş yıllarda yaşanan spekülatif ortam yaşanmayacaktır.

Dolayısı ile muhtemel fiyat artışları olağan dışı ve hızla değil, kabul edilebilir oranda olacaktır. Sıfır otomobil almayı düşünen kullanıcılar koşulları değerlendirerek, bütçe ve ihtiyaçlarına göre karar verebilirler.

İŞTE EN DÜŞÜK FİYATLI 5 SIFIR OTOMOBİL

CITROEN C3 (B SEGMENT HATCHBACK)  |   872.000 TL

FİAT EGEA (C SEGMENT SEDAN) |  864.000 TL  

PANDA CITY 1.0 HIBRIT 70 HP  |  840.900 TL

KIA PICANTO  |   838.000TL

HYUNDAI İ10  |  780.000TL

Kaynak: MİLLİYET