ŞEHRİVAN HABER: YUNUS YILMAZ-ŞABAN BEYAZSAÇ

Dünyanın dört bir yanından pek çok gazete ve televizyon gözünü Türkiye'de 14 Mayıs’ta yapılan olan seçimlere çevrildi. Dikkat çeken illerden biri olan Van’da da seçim süreci yoğun bir şekilde sürerken, heyecan da artmaya devam ediyor. Partiler ve milletvekili adayları bir yandan çalışmalarını sürdürürken, diğer yandan da liderler de sahadaki mitinglerine hız verdi. İstanbul, Gaziantep, Mersin ve Batman’da AK Parti listelerinden seçime girecek HÜDA-PAR, seçim çalışmalarını yürütürken, HÜDA-PAR Van İl Başkanı Rasim Sayğın da Şehrivan’a kentteki çalışmalar hakkında bilgi vererek, birçok önemli konuda da değerlendirmelerde bulundu. Sayğın, şu ana kadar sakin ve huzurlu bir süreci yürütüldüğüne işaret ederken, “Savaşa değil, seçime gidiyoruz” cümlelerini kullandı. Sayğın, AK Parti ile Van’da vekil pazarlığı da yapmadıklarını söyledi.

31 Mart yerel seçim sonrası ilk anket! Hangi parti yüzde kaç oy alır? İşte anketten çıkan sonuç... 31 Mart yerel seçim sonrası ilk anket! Hangi parti yüzde kaç oy alır? İşte anketten çıkan sonuç...

 

SAYĞIN, VAN’DAKİ SEÇİM ATMOSFERİNİ ŞEHRİVAN’A DEĞERLENDİRDİ

HÜDA-PAR Van İl Başkanı Rasim Sayğın Van’daki seçim atmosferini değerlendirerek, şunları kaydetti: “Seçim atmosferi önceki dönemler gibi değil. Önceki dönemlerde belki de bu sürecin uzun olmasından kaynaklanarak biraz daha ateşli geçiyordu ve fazla gürültü patırtının olduğu dönemlerdi. Bu dönem ilimizde büyük bir memnuniyetle dile getiriyorum; sakin geçiyor. Burada Kemal Kılıçdaroğlu, Millet İttifakı olarak mitingini yaptı, sonrasında Cumhur İttifakı bizim de desteğimizle Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan miting yaptı. Alanda çok yoğun olarak HÜDA-PAR’ın da etkisi vardı. Tüm ittifak bileşenlerinin yoğun bir katılımı vardı. Bunun dışında diğer cumhurbaşkanı adaylarından biri olan Sinan Oğan geldi, çalışmalarını yapıp gitti. HDP çalışmalarını yapıyor, Millet İttifakı’nın diğer bileşenleri çalışmalarını yapıyor.”

 

“SEÇİM SÜRECİ DEMOKRATİK BİR ORTAMDA GEÇİYOR”

“Memnuniyetle ifade etmem gerekir ki bugüne kadar herhangi bir taşkınlık yaşanmadı, şahit olmadık. Özellikle Van ilinde ittifak partileri arasındaki diyaloğun yüksek olması, Cumhur ve Millet ittifakları arası diyaloğun oldukça gelişmiş olmasından kaynaklı olduğunu düşünüyorum. Bu memnuniyet verici bir durum. Türkiye’nin bazı illerinde münferit olaylar yaşandı. Bunları tasvip etmemiz mümkün değil. İlimizde bu seçim sürecinin çok anlayışlı ve demokratik bir şekilde sürdürülmesi, insanların birbirlerinin hak ve özgürlüklerine riayet etmesi bizde bir memnuniyet oluşturmuştur. Bizim istediğimiz ortamlar da bu ortamlardır. Herkes sözüyle konuşsun, kim söyleyeceği sözü neyse anında söylesin. Gürültüye, iftiraya, karalamaya, kavga ve hakarete dayalı bir siyaset anlayışını biz kabul etmiyoruz. Demokratik ve güzel bir ortamda geçiyor seçim süreci. Herkes kendi çalışmasını yapıyor. Bu yönüyle seçim atmosferi iyi gidiyor.”

“VEKİL PAZARLIĞI YAPMADIK”

Vekil listelerini değerlendiren Sayğın, şunları söyledi: “Muhakkak ki Van’da HÜDA-PAR’ın bir adayının olması yapmış olduğumuz çalışmalara ekstradan bir ivme kazandıracaktı. Seçmen nezdinde de bir karşılığı olacaktı. Bir ilde adayınızın olması ve olmaması arasında çok ciddi bir fark var. Hem ikna edeceğiniz insanlar açısından durum böyledir, hem de çalışma azmi ve gayreti açısından da böyledir. Muhakkak bir farklılık oluşturacaktı. Elbette parti tabanımızın bir talebi vardı. Son güne kadar da Van’da dolaşan listelerde bir adayımızın olacağı söyleniyordu ama bu kesin değildi. Bu şu anlama da gelmesin; HÜDA-PAR’a Van’da bir aday sözü verilmişti de vazgeçildi şeklinde değil. Genel merkezimizin de söylediği üzere bizim AK Parti ile görüşmelerimiz milletvekili pazarlığı üzerinden olmadı. Tamamen milletimizin faydasına olduğunu düşündüğümüz için biz Cumhur İttifakı ve AK Parti’yi destekleme kararı aldık. Bunun dışında ‘Şu ilde şu kadar vekil olsun’ diye bir pazarlığımız hiç olmadı ama beklenti açısından tabanımız burada bir adayımızın olmasını isterdi fakat olmaması bizde herhangi bir gocunma veya bir küslük oluşturmadı.”

“İTTİFAKTAN ÖNCE SEÇİM ÇALIŞMALARIMIZ SÜRÜYORDU”

Sayğın, ittifak kararından önce Van’da seçim çalışmalarını sürdürdüklerini, Cumhur İttifakı’na katılım sonrası da çalışmalara aynı ivmeyle devam ettiklerini kaydetti. Sayğın, “Bizim seçim çalışmalarımız, seçim sürecine girmeden önce zaten başlatılmıştı. Alanda çalışmalarımız yoğun bir şekilde gerek aile ziyaretleri gerek esnaf ziyaretleri, muhtarlar ve köy ziyaretleri şeklinde sürüyordu. Bu çalışmalar HÜDA-PAR’ın ittifak kararı alınmadan önceki çalışmalarıydı. Dolayısıyla çalışmalarımız yoğun bir şekilde sürüyordu. İttifak kararıyla beraber bu çalışmalarımıza hiç ara vermedik. Halen aile ziyaretlerimiz, köy ziyaretlerimiz, muhtar ziyaretlerimiz devam ediyor.’’

 

CUMHUR İTTİFAKI’NA HER İLDE TAM DESTEK

Seçime giriyormuşçasına çalışmalarının devam ettiğini belirten Sayğın, “Çalışmalarımızın da iki temel noktası var. Bir tanesi Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a oy isteme şeklinde, diğeri ise seçmenlerden Cumhur İttifakı’na oy isteme şeklinde oluyor. Bunun sebebi de şu; bizler Türkiye’de 4 ilde kendi adaylarımızla AK Parti listelerinden seçime giriyoruz. İstanbul, Gaziantep, Mersin ve Batman’da AK Parti listelerinden kendi adaylarımızla seçimlere giriyoruz. Bunun dışındaki illerde ise AK Parti listelerinde varmışçasına çalışıyoruz. Bulunduğumuz illerde Cumhur İttifakı’na çok ciddi bir ivme kazandırdığımızın da farkındayız. Özellikle küskün seçmenler, İslami hassasiyetleri olan seçmen kitlesi ve Kürt hassasiyeti olan seçmen kitlesi HÜDA-PAR üzerinden oy verme noktasında kararlılıklarını dile getiriyorlar. Alanda da bunları görüyoruz.’’ Diye konuştu.  

AK PARTİ İLE ORTAK ÇALIŞMALARIMIZ OLUYOR

AK Parti ile sahada ortak çalışmalarının olduğunu söyleyen Sayğın, “Milliyetçi Hareket Partisi, Yeniden Refah ve Büyük Birlik Partisi kendi adaylarıyla seçime giriyor. Dolayısıyla her ne kadar ittifak içerisinde yer alsak da çalışma programları farklı ve milletvekilliği noktasında da birbirlerine rakip konumdalar, herkes kendi adayını seçilmesi için çalışma yapıyor. Dolayısıyla burada herhangi bir ortak noktada çalışma durumu söz konusu olmuyor ancak bizler Türkiye genelinde AK Parti listelerinden girdiğimiz için AK Parti’yle bir takım ortak çalışmalarımız oluyor ama bizim çalışmalarımızın büyük oranı da kendi çalışmalarımız şeklinde gidiyor. Ortak müşahit belirleme, ortak sandık kurulu üyeleri belirleme ve burada Sayın Cumhurbaşkanımızın yaptığı mitingde ortak bir çalışma yapıldı. Ciddi bir katılım oldu ve HÜDA-PAR’ın ciddi bir çalışması oldu. Yere ve zamana göre değişiyor, gidilecek yerde HÜDA-PAR’ın ağırlıkta olduğu bir köyse orada ortak bir ziyaret gerçekleştirilebiliyor. Bunun dışındaki ziyaretlerde genelde herkes kendi ziyaretlerini yapıyor.” İfadelerini kullandı.

 

“İNSANLAR İNANARAK VE GÜVENEREK RECEP TAYYİP ERDOĞAN DİYOR”

HÜDA-PAR’ın AK Parti listelerinden seçime girme kararını yorumlayan Sayğın, “Bunu bizim genel merkezimizin tabandan bağımsız olarak almış olduğu bir karar değil. Biz alanda çok sayıda kendi üyelerimize yönelik olarak anket ve istişare çalışmaları yaptık ve farklı noktalarda sorular sorduk. Öncelikle parti olarak mı girelim? Parti olarak girilmeyecekse ittifak yapalım mı? İttifak yapılacaksa hangi ittifak grubuyla hareket edelim? Yer aldığımız ittifakta kendi logomuz mu olsun yoksa parti listelerinden mi olsun? Soruları sorduk ve defalarca kendi tabanımıza yönelik yoklamalar yaptık. Buradan alınan veriler neticesinde genel merkezimiz bu kararı aldı. Bizim tabanımızda Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ı destekleme noktasında hiçbir tereddüt yok. İnsanlar yüzde yüz bir şekilde inanarak, güvenerek Sayın Cumhurbaşkanımızı destekliyor. Bu noktada herhangi bir tereddütleri yoktur ve ciddi olarak da alanda Sayın Cumhurbaşkanımıza oy isteniyor.” Dedi.

“MİLLET İTTİFAKI’NA YÖNELEN BİR OYUMUZUN OLACAĞINI HİÇ TAHMİN ETMİYORUZ”

Cumhurbaşkanlığı’nda Recep Tayyip Erdoğan’ı ve bulundukları yerlerde ise AK Parti listelerini desteklediklerini hatırlatan Sayğın, “Bu doğrultuda üye ve gönüllülerimize çağrıda bulunuyoruz. Tabi burada yüzde yüze varan bir sonuç çıkar mı bilemem ama parti olarak tutumumuz bu. Genel merkezimizin AK Parti listelerinden oy verilmesi noktasında üye ve gönüllülerimize gidiyoruz. İnsanlar Cumhur İttifakı içerisinde kalmak koşuluyla tercihlerini kullanacaklardır. Millet İttifakı’na yönelen bir oyumuzun olacağını hiç tahmin etmiyoruz, böyle bir durum ve taleple de hiç karşılaşmadık. İttifak içerisinde farklı partilerin adaylarına yönelik talepler söz konusu olabiliyor, bunu da saygıyla karşılıyoruz.” diye ekledi.

 

“MİLLETİMİZİN VERDİĞİ KARAR BAŞIMIZ GÖZÜMÜZ ÜSTÜNE”

Sayğın, son olarak cümlelerini şöyle tamamladı: “Seçime kısa bir süre kaldı. İnşallah ilk turda Cumhurbaşkanı adayımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan bu seçimi kazanır ve suhuletle, huzur içerisinde bir seçim süreci atlatmış oluruz. Çok kısa bir süre kaldı, Van’da bu süreç iyi işledi. Bundan sonraki kalan süreçte de aynı şekilde devam etmesini arzu ediyoruz. Seçimin ikinci tura kalması durumunda aynı anlayış ve demokratik duruşun tüm partiler tarafından gösterilmesini istiyoruz. Neticede bizler savaşa gitmiyoruz, seçime gidiyoruz. Seçimden sonra Türkiye’de kim kazanırsa kazansın yeni bir idare olacaktır. İster Millet İttifakı kazansın ister Cumhur İttifakı kazansın, çıkan sonuca herkesin saygı duyması gerekiyor. Milletimizin verdiği karar ne olursa olsun başımız gözümüz üstüne diyoruz. Milletin iradesine saygı duyuyor, değer veriyoruz. Amacımız Cumhur İttifakı adayı Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın kazanması, halkımıza da çağrımız bu yöndedir. Huzur ve barış içerisinde bir seçim olmasını diliyorum.”

Editör: Necmettin Dursun