ŞEHRİVAN HABER: ŞABAN BEYAZSAÇ-YUNUS YILMAZ
Bir çok ilde tanıtılmasına rağmen Van’a gelmesi uzun süren TOGG ile ilgili heyecanlı bekleyiş sürerken, beklenen yerli otomobil sonunda Van’a ulaştı. Vanlılar’ın haftalardır büyük merak ve heyecanla beklediği TOGG, Türkiye’nin bir çok ilinde olduğu gibi Valilik önünde görücüye çıktı. Van Valiliği önüne getirilen 65 Van 65 plakalı ‘Kula’ rengindeki TOGG'a, vatandaşlar yoğun ilgi göstererek, yakından inceledikleri aracın yanında fotoğraf çektirdi ve yetkililerden bilgi aldı.

VAN VALİLİĞİ ÖNÜNDE TANITILDI

TOGG tanıtım programında konuşan, Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ozan Balcı, “Güzel bir araba olmuş, emeği geçen herkese canı gönülden, kalpten, yürekten teşekkür ediyorum. Ustalarımıza, işçilerimize, tasarımcılarımıza, mimarlarımıza, mühendislerimize. Türkiye adına yüz akı bir proje” dedi. Programa, İpekyolu Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili İhsan Emre Aydın, Van İl Emniyet Müdürü Atanur Aydın, İl Sağlık Müdürü Muhammed Tosun, AK Parti MDK Üyesi Avukat Zahir Soğanda, STK Temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

TOGG VAN’DA VATANDAŞLARIN BEĞENİSİNE SUNULDU!

Açılışta konuşan Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ozan Balcı, “Bugün mutlu ve güzel bir gün için bir araya geldik. TOGG’umuz geldi, Van’ımız adına TOGG’un tanıtımı için buradayız. Güzel bir araba olmuş, emeği geçen herkese canı gönülden, kalpten, yürekten teşekkür ediyorum. Ustalarımıza, işçilerimize, tasarımcılarımıza, mimarlarımıza, mühendislerimize. Türkiye adına yüz akı bir proje. Ülkemizin medar-ı iftiharı bir proje olmuş. İnşallah daha nice Türkiye’mizin, Türk milletinin medar-ı iftiharı projelerini, başarılarını beraber göreceğimizden büyük bir mutluluk duyduğumu ifade etmek istiyorum. TOGG burada kalacak, halkımız ziyaret edebilir, görebilir. TOGG’umuzun Türkiye’mize, Türk milletine, Van’ımıza da hayırlı uğurlu olmasını diliyorum.’’ dedi.

KAYATÜRK: TOGG VAN’LA BERABER TÜRKİYE’NİN BİRÇOK İLİNE GİTTİ

Türkiye’nin artık eski Türkiye olmadığını ifade eden AK Parti Van Milletvekili Burhan Kayatürk şunları kaydetti: “Ülkemiz artık araçlarını kendi kabiliyetiyle üretiyor. Hamdolsun, TOGG Van’la beraber Türkiye’nin birçok iline gitti. Özellikle büyükşehirlerin tamamına yakınına gitti. Gitmediği büyükşehirlere de gidecek. Ben de geçtiğimiz günlerde Ankara’dayken 6 tane TIR’ın geçtiğini gördüm. Her birinin üzerinde yaklaşık 6 tane TOGG vardı. Yine arkadaşlar arıyorlar, İstanbul’dan, Ankara’dan, ‘’Biz showroom’da gördük, 5 tane, 10 tane var’’ diyorlar. İnsanlara ‘TOGG falan yok, maketini satıyorlar, İtalya’da yapıp Türkiye’ye getiriyorlar’ deniliyordu. Allah’a hamdolsun bunların hepsinin gerçek olmadığı ortaya çıktı. Biz artık uçağımızı yapıyoruz, jetimizi yapıyoruz, insansız hava uçaklarımızı yapıyoruz. TOGG gibi arabalar onlardan daha kolay üretilir. Türkiye kendi arabasını, kendi uçağını, kendi jetini, kendi beşinci nesil savaş uçağını, kendi İHA, SİHA-TİHA’sını ve ‘Kızılelma’ olarak kabul edilen en önemli insansız hava aracını üretti. Bunlar için de bir gemi meydana getirdi. Gemimizi ürettik, ürettiğimiz o geminin üzerinde bunlar uçacak”

“YAPILAMAZ, DENİLEN HER ŞEYİ TEK TEK GERÇEKLEŞTİRECEĞİZ”

Kayatürk, cümlelerini şöyle sürdürdü: “Bundan sonraki aşamada da tank, helikopter ve jetten sonra bu sefer uçak gemisine geliniyor. Türkiye bunların hepsini tek tek gerçekleştirecek güce geldi. Artık böyle bir kabiliyetimiz var. Allah’ın izniyle 28 Mayıs bizim için yeni bir milat olacak. 28 Mayıs’tan sonra ‘Yapılamaz, üretilemez, icat edilemez, meydana getirilemez’ denilen her şeyi tek tek gerçekleştireceğiz. Biz Karadeniz’den doğalgazımızı çıkardık. Akdeniz’de petrol arıyoruz. Cudi’de, Gabar’da günlük 100 bin varillik bir petrol üretimine başladık. Muhtemelen 100 milyar dolarlık bir rezerv söz konusu. 320 milyar metreküp gazla başladık, 700-800 milyar metreküpe çıktık. Türkiye artık eski Türkiye değil. Terörle mücadelesini çok başarılı bir şekilde geçirmiş bir Türkiye. Recep Tayyip Erdoğan, 2023’ten sonra harikalar meydana getirmeye devam edecek Allah’ın izniyle.”

ŞEVLİ: ÜLKEMİZİN SON 20 YILDA GELDİĞİ NOKTA ÇOK KIYMETLİ

TOGG’un sergilenmesinde konuşan Van YYÜ Rektörü Hamdullah Şevli, “TOGG, Van Valiliği önünde vatandaşlarımızın yoğun katılımı ile sergilendi. Ülkemizin son 20 yılda geldiği nokta çok kıymetli. Yerli ve milli araç artık Türkiye'de üretilmeye başlandı. Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde Türkiye'nin teknolojik anlamda da gelmiş olduğu noktayı göstermesi açısından da son derece önemlidir. Bundan sonraki süreçte Sayın Cumhurbaşkanımızın direktifleriyle bizler de akademisyenler olarak Van YYÜ'de elektrikli araç için çalışmalarımızı sürdürüyoruz” dedi.

“ARABA YOĞUN BİR İLGİYLE KARŞILANDI”

Şevli, “TOGG üretildi. Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatıyla Türkiye 100 Yılı vizyonuyla araç bugün sergilendi. Bunlar artık seri üretime geçecek. Bundan sonra teknolojinin daha yukarılara çıkarılması, pillerin, diğer kullanılan motorların daha yüksek verim ve düşük maliyetle yapılması için üniversite olarak bizler de çalışma başlattık. Elimizden gelen bütün gayreti Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde sunacağız. Hayırlı uğurlu olsun. Araba yoğun bir ilgiyle karşılandı. Türkiye'nin geldiği noktaya baktığımızda gurur verici. Emeği geçen başta Sayın Cumhurbaşkanımız, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığımıza, tüm emek verenlere şükranlarımızı sunuyoruz” ifadelerini kullandı.

GÜRAY: TÜRKİYE 100 YILI’NDA HER ŞEY ÇOK GÜZEL OLACAK

AK Parti Van İl Başkanı Emre Güray, “Gelişen ve ilerleyen teknolojide ülkemizin de üst sınıfta yer alması, onu temsilen bugün milli ve yerli gururumuz TOGG ile beraber ilimizdeyiz. Araç Valiliğe tahsil edildi. Biz de vatandaşlarımızla birlikte bu gurur verici aracı incelemeye geldik. Bağımsız Türkiye yolunda ilerlemeye devam ediyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımızın izinde inandığımız yolda ilerlemeye devam ediyoruz. Vatandaşlarımız bize inansın, güvensin. Bundan sonra Türkiye 100 Yılı’nda her şey çok güzel olacak. Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde yeni Türkiye 100 Yılı'nda vatandaşlarımızla birlikte yepyeni bir yolculuğa merhaba diyeceğimiz bir seçim arifesindeyiz. İnşallah 28 Mayıs akşamı bu yolculukta Sayın Cumhurbaşkanımızla birlikte merhaba diyeceğiz. Başta Sayın Cumhurbaşkanımıza, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığımıza, TOGG için emek veren bütün ekibe şükranlarımı sunuyorum” diye konuştu.

TOGG’A VANLILARDAN YOĞUN İLGİ!

TOGG’un sergisine katılan vatandaş Bedir Akbulut, “Sayın Cumhurbaşkanımıza Allah zeval vermesin. Sayın Recep Tayyip Erdoğan çalışıyor. Allah ondan razı olsun. Araba yaptı, yol yapıyor. Bu adam çalışıyor. Elinizi vicdanınıza koyun, Erdoğan'a oy verin. Türkiye cennet oldu. Tekrar cennet olacak. Allah devletimize zeval vermesin” diye aktardı.

TOGG ÖZELLİKLERİ

İki farklı donanım ve iki batarya seçeneğiyle kullanıcılara sunulacak otomobilin fiyatı, aracın donanım özellikleri ve menzil değerine göre farklılık gösteriyor. Öte yandan, C segment SUV modeline T10X adını veren Togg, aracın arkadan itişli versiyonlarında iki farklı menzil değeri sunuyor. Her ikisi de 160 kW güce sahip bu versiyonlar 314 kilometre veya 523 kilometre menzil değerleri ile alınabiliyor.

523 KİLOMETRE MENZİL SEÇENEĞİ

Aile ve Gençlik Fonu'na 6 bin 299 çift başvurdu Aile ve Gençlik Fonu'na 6 bin 299 çift başvurdu

Togg, ‘doğuştan elektrikli’, ‘doğuştan sürdürülebilir’, ‘doğuştan dijital’ ve ‘doğuştan yeşil’ kavramlarının altını çizdiği ilk akıllı cihazı C-SUV’u, ‘T10X’ adıyla kullanıcılarla buluşturacak. Model adındaki T’nin Türkiye’yi ve Togg’u, 10’un cihazın üzerine inşa edildiği C segmenti platformunu, X’in ise SUV gövde tipini ifade ettiği T10X, iki farklı donanım ve iki batarya seçeneğiyle kullanıcılara sunulacak.

İKİ DONANIM SEVİYESİ VE İKİ BATARYA SEÇENEĞİ SUNULACAK

160 kW / 218 Beygir güç ve 350 Nm tork üreten T10X RWD (arkadan itiş), iki farklı batarya seçeneğiyle 314 ve 523 kilometrelik menzillere sahip olacak. T10X’in 52,4 kWh kapasiteye sahip batarya seçeneği 16,7 kWh/100 km (WLTP) enerji tüketimi değeri sunarken, 88,5 kWh kapasiteye sahip batarya seçeneğinin tüketim değeri ise 16,9 kWh/100 km (WLTP).

28 DAKİKADAN DAHA KISA SÜREDE YÜZDE 80 DOLULUK

Togg T10X, hızlı şarj ile 28 dakikadan daha kısa sürede yüzde 20’den yüzde 80 batarya doluluk seviyesine ulaşabiliyor. Böylece kullanıcılar uzun yolculuklarda kısa bir kahve molası süresince dinlenirken, akıllı cihazları da yolculuğun kalan bölümü için hazır hale gelecek. Ayrıca kullanıcılar, sıfır emisyon salımıyla çevre dostu bir yolculuğun keyfini de çıkaracak.

UZAKTAN SÜREKLİ GÜNCELLENEN İLERİ SEVİYE VERİ GİZLİLİĞİ VE SÜRÜŞ GÜVENLİĞİ

Kullanıcıların kişisel verilerini ve akıllı cihazın dijital güvenliğini blok zinciri teknolojisiyle sağlayan Togg T10X, Avrupa pazarındaki otomobillerin güvenliğinin degerlendirildiği bağımsız Euro NCAP programının tüm testlerinden en yüksek seviye olan 5 yıldızı alacak şekilde tasarlandı. T10X standart olarak sunduğu 7 adet hava yastığı, dayanıklı ve sağlam altyapıyı destekleyen ileri seviye sürüş asistan sistemleriyle de her türlü yol koşulunda güvenli bir sürüş sağlıyor.

Editör: Necmettin Dursun