ŞEHRİVAN HABER - Son bir kaç yıldır aylık meclis toplantılarında kentten önemli isimleri ağırlayıp kent ile ilgili konuları masaya yatıran Van Ticaret ve Sanayi Odası yönetimi, Eylül ayı toplantısında Van Valisi Ozan Balcı'yı konuk etti.

Kentin iş dünyasından isimlerin yer aldığı geniş katılımlı bir toplantıya ev sahipliği yapan Van Ticaret ve Sanayi Odası yönetimi, Van Valisi Ozan Balcı'yı ağırladı. Meclis toplantısına katılan Vali Balcı ve Van TSO Başkanı Necdet Takva kentle ilgili değerlendirmeler yaparken toplantıda iş dünyasından isimler de sorular ve fikirler paylaştı.

Vali Ozan Balcı'nın katıldığı toplantıya; Meclis, Meslek Komite, Disiplin Kurulu, Yüksek İstişare Kurulu Üyeleri ve Oda Organları yer aldı. Toplantıda, Van TSO Meslek Komiteleri tarafından gündeme getirilen ve hazırlanan İlin Sorunları Brifing Dosyası, Vali Balcı'ya verildi.

Meclis toplantısıyla ilgili Van TSO resmi Twitter hesabından yapılan açıklamada, toplantıdaki konuşmalara yer verildi.

Toplantıda ilk olarak konuşan Meclis Başkanı Turan Avci şu ifadeleri kullandı:

☑️ Davetimizi geri çevirmeden meclisimize katılıp tecrübelerinizi bizlerle paylaşacağınız için meclis divanımız, meclis, komite, disiplin, yüksek istişare ve tüm Odamız organları adına teşekkür ediyorum.

☑️ Malumunuz olduğu üzere, bugün burada şehrimizin ekonomi aktörleri, üreticileri, istihdam sağlayıcıları var. Risk alıp bu kentte kalmaya ısrarlı, bu şehrin her sokağında, caddesine, mahallesinde insanlarımıza dokunan, şehri canlı ve diri tutmaya çalışan tüccar ve tacir var.

☑️ Sorunlarımızı, taleplerimizi sizlerle paylaşacağız. İnanıyorum ki bu şehri karış karış gezip vatandaşla diyalog geliştiren sizler; vatandaşlarımızın refahı için şehrin kalkınması yönünde girişimleri olan ve üreten, artı değer yaratan tüccar ve tacirimizin talep ve önerilerini karşılıksız bırakmayacaksınız.

☑️ Van Ticaret ve Sanayi Odası; 133 organ üyesi, komisyonları, çalışanları ve tüm dinamikleri ile bu şehrin kalkınması adına mücadele içinde gayret sarf etmektedir. Bu gayret ve çaba ancak sizin ve kamu kurumlarının destekleri ile olumlu sonuçlar alabilir.

İstiklal Caddesi'ndeki bombalı saldırıyı gerçekleştiren sanığa verilen ceza belli oldu! İstiklal Caddesi'ndeki bombalı saldırıyı gerçekleştiren sanığa verilen ceza belli oldu!

Ardından konuşan Yönetim Kurulu Başkanı Necdet Takva bir de sunum gerçekleştirdi.

Takva;

☑️ Van Ticaret ve Sanayi Odası; 1962 yılından bu güne kentin menfaatleri doğrultusunda hiç durmadan faaliyet yürüten ve 19 bin 977 kayıtlı üyesi ile kentin en önemli dinamiklerinden biri tanesidir.

☑️ Kentin sosyolojik, iktisadi, stratejik, politik tüm süreçlerine hakim olan odamız, kendi iç dinamikleri açısından bir akademi gibi işlemekte, yürütmüş olduğu tüm faaliyetlerle birlikte bilgi üretmektedir. 

☑️ Van Ticaret ve Sanayi Odası olarak ilin kalkınması, yeni girişimcilerin iş hayatına atılması için elimizden gelen çabayı gösterdik, göstermeye devam ediyoruz. Ancak şu bir gerçek ki şehrimizin önemli ölçüde bir yoksulluk sorunu var ve işsizlik rakamları ülke ortalamasının üzerindedir.

☑️ Şehrimizin başta mülki idaresi olmak üzere, yerel yönetimlerin, eğitim, sağlık, sosyal, kültürel tüm organizasyonları bu anlayışla hareket etmelidir. Bizlerde bu anlayışın içinde tüm dinamiklerle ortak hareket etmek istediğimizi beyan ve taahhüt ediyoruz.

☑️ Özetle; Vanlı bireyden, Vanlı işletmeye, Van'a dair her konuya ortak akıl ve birliktelikle yön verebilir ve yenidünya düzenine ayak uydurabiliriz. Bütünsel kalkınmanın ön koşulu olarak gördüğümüz bu meselede şehrimiz açısından bu uyumu yakalamak imkansız değil. 

☑️ Sizlerin destekleri bu noktada bizim için çok önemlidir. Sizlere arzımız Odamızı yalnız bırakmayın, komitelerimiz başta olmak üzere tüm organlarımız yoğun bir mesai harcayarak kent için bir şeyler yapmaya çalışıyorlar. 

☑️ Brifing dosyamızda yer alan başlıklar ve detayları bilgi ve takdirlerinize arz ederken, tüccarın ve tacirin özetlediği ve duyarsız kalmadığı bu başlıklar ancak sizlerin destekleri ile çözülecek ve kente fayda sağlayacaktır.

Toplantıda; Meclis, Komite, Disiplin Kurulu, Yüksek İstişare Üyeleri ve Oda organları kentin sorunlarını Vali Sn. Ozan Balcı'ya iletti.

Aktarılan sorunları cevaplayan ve çözümleri noktasında yapılacak çalışmalar hakkında bilgiler veren Sn. Ozan Balcı ise,

☑️ Başarılı şehirler; uyum, işbirliği ve birliktelikle başarıya ulaşırlar. Dünyada da ülkemizde de bu böyledir. Bunun içinde meseleye büyük açıdan bakmamız gerekiyor.

☑️Hepimizin ortak gayesi Van'ımıza hizmet etmek. Biz bunu yaparken şeref duyuyoruz. Bugün de sizlerle beraber olmaktan ve şehrin gelişimine katkı sunmaktan büyük mutluluk duyuyorum.

Toplantı; Hediye takdimiz ve fotoğraf çekimi ile son buldu.

Kaynak: GüncelVan