Van Valiliği yaptığı son dakika uyarısıyla öğle saatlerinden itibaren Muş, Bitlis, Hakkari, Van'ın kuzey ve güney ilçelerinde karla karışık yağmur ve kar yağışının etkili olması bekleniyor.

GECE KAR YAĞIŞI VAR

Van Valiliği yaptığı açıklamada, “Bugün öğle saatlerinden itibaren Muş, Bitlis, Hakkari, Van'ın kuzeyi ve güneyinde başlaması beklenen yağışların gece saatlerinde sıcaklıkların düşmesiyle bölgemizde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Yağışın gece ilerleyen saatlerden itibaren Van il genelinde görüleceği tahmin edilmektedir. Muş ve Bitlis'te bu akşam saatlerinde başlaması beklenen yağışlar, gece geç saatlerde bölgemizde beklenmektedir. Van'ın kuzeyi (Çaldıran, Muradiye, Erciş) ve Hakkari'de bu gece saatlerinden yarın (Perşembe) öğle saatlerine kadar kuvvetli, yükseklerde ise yer yer yoğun kar yağışı şeklinde olacağı tahmin edilmektedir.”

KUVVETLİ RÜZGAR VE TİPİYE DİKKAT

Kontrolden çıkan cip yol kenarına savruldu: 4 yaralı Kontrolden çıkan cip yol kenarına savruldu: 4 yaralı

Yağış anında zaman zaman kuvvetli rüzgar, yükseklerde rüzgarla birlikte tipi hadisesine bağlı olarak görüş mesafesinde azalma, çığ tehlikesi, bölgenin yüksek rakımlı karayolu geçitlerinde (Karabet, Kurubaş, Güzeldere, Tendürek) ulaşımda aksama, buzlanma ve don olayı gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.” Denildi.

Kaynak: ŞEHRİVAN HABER