Van Emek ve Demokrasi Platformu, “Emek Bizim, Söz Bizim” sloganıyla Musa Anter Barış Parkı’nda 1 Mayıs mitingi gerçekleştirdi.

1 Mayıs mitingi, Musa Anter Parkı’nda Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK), Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu’na (DİSK) bağlı Genel İş Sendikası, Van Barosu, Van-Hakkari Tabip Odası, Diş Hekimleri Odası Van Şubesi ve Türk Mimar ve Mühendisler Odası Birliği (TMMOB) Van İl Koordinasyon Kurulu öncülüğünde düzenlendi.  Saat 11:30-15:00 arasında düzenlenen mitinge; Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Eş Genel Başkanı Tülay Hamitoğulları, Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Eş Genel Başkanı Keskin Bayındır, KESK Eş Genel Ahmet Karagöz, Van Büyükşehir Belediyesi Eşbakanı Neslihan Şedal katılım sağladı. 

“VAN HALKI 31 MART’TA EMEĞİNE SAHİP ÇIKTI”

Basın İlan Kurumu 13 şubesini kapattı! İşte o şubeler… Basın İlan Kurumu 13 şubesini kapattı! İşte o şubeler…

Mitingde konuşan Van Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanı Neslihan Şedal ise “Halkımız her zaman iradesine, emeğine sahip çıktı. 31 Mart’ta kendi emeğimize sahip çıktığımızı herkese gösterdik. Belediyelerimizi de emeğimizle süsleyeceğiz. Özgürlüğümüzü emeğimizle süsleyeceğiz. 1 Mayıs’ta sesimizi daha da yükselteceğiz. İrademize de her zaman sahip çıkacağız. 1 Mayıs kutlu olsun” ifadelerini kullandı. 

Konuşmaların ardından sanatçılar Fazıl Demir, Koma Janya ve Babetna Grubu da mitingde sahne aldı.

Kaynak: ŞEHRİVAN HABER: FATMA NUR POLTCAN-HAKAN İZGİ