ŞEHRİVAN ÖZEL HABER - Türkiye’de de milyonlarca kullanıcısı bulunan Google’ın 2023 yılı verileri ardı ardına paylaşılmaya devam ederken Şehrivan yıl içerisinde Van'da arama oranı en çok yükselen kelime ve ifadeleri araştırdı.

NAMAZ VAKİTLERİNİ ARAMA ORANINDA BÜYÜK ARTIŞ!

Google Trends verilerine göre Van’ın önceki yıllara göre arama değişimi gösterilen kelimelerinde bazı kelime ve ifadeler büyük yükselişe geçti. Bunlar arasında en dikkat çekici arama ifadesi ise “van ezan vakitleri 2023” oldu. Vanlılar google’de en çok bu ifadeyi kullanarak arama yaptı. Bu ifade önceki yıla oranla yüzde 3 bin 50 oranında artış göstererek kentin aradıkları arasında en büyük yükselişi yakaladı. Buna rağmen dördüncü sırada bir bahis uygulamasının aranması ise dikkatlerden kaçmadı.

VANLILAR RONALDO’YU DA YAKINDAN TAKİP EDİYOR

Bu ifadeyi yüzde 2 bin 100 artış ile ünlü futbolcu Cristiano Ronaldo’nun Arabistan’daki takımı olan “al nassr” takip etti. Vanlıların arama istatistiklerinde üçüncü ifade ise “süper lig puan durumları” oldu.

KİTAP PROJESİ DE DİKKAT ÇEKİYOR

Öte yandan Van Valiliği tarafından geçtiğimiz yıl başlatılan Kitap Van adlı projenin de arama istatistiklerinde ciddi yükseliş olduğu görünürken Vanlılar’ın en çok aradığı kelimeler arasında “deprem”, “son dakika deprem”, “kandilli rasathanesi” gibi ifadeler de yer aldı.

Kestiği ağacın altında kaldı, hayatını kaybetti Kestiği ağacın altında kaldı, hayatını kaybetti

İŞTE TREND OLAN O KELİMELER

Kaynak: VEYSEL İZGİ/ŞEHRİVAN ÖZEL