Van'da okulların ihtiyaç duyduğu sıra, masa, dolap, basketbol potası, tenis masası gibi malzemeleri üreten Mehmet Erdemoğlu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, artık bölge illerinin de ihtiyacını karşılıyor. İpekyolu ilçesine bağlı Şerefiye Mahallesi'ndeki okulun 10, 11 ve 12. sınıflarında eğitim gören 60 öğrenci, 10 öğretmen gözetiminde elektrik-elektronik, mobilya, makine ve metal teknolojisi atölyelerinde gelen talepler doğrultusunda üretim yapıyor. Kentteki okullara özel eğitim sınıfı, kütüphane, eğitim destek odası kurulması için gerekli mobilyaları üreten öğrenciler, aynı zamanda akıllı tahtaların da tamir ve bakımını yapıyor. Van ve ilçelerindeki okullara malzeme üreten öğrenciler, Hakkari’deki onlarca okula da tenis masası ve basketbol potası yaptı. Bu sayede öğrendikleri bilgileri atölyede uygulama imkanı bulan öğrenciler, bir yandan eğitimlerini sürdürürken bir yandan da kazandıkları parayla ailelerine katkıda bulunuyor.

Konuyla ilgili açıklamada bulunan Okul Müdürü Ercan Türker, 8 bölümün yer aldığı okulda bin 200 öğrencinin yanı sıra 600 MSM ve 200 açık lise öğrencisinin eğitim gördüğünü ifade etti. 52 meslek lisesinin yer aldığı Van’da en donanımlı okul olduklarının altını çizen Türker, “Burada bir fabrika titizliğiyle çalışıyoruz. Mobilya, elektrik ve elektronik teknolojisi ile makine tasarım bölümlerinde döner sermaye çalışmaları yapılıyor. Öğrenciler yaparak, yaşayarak eğitim ve staj görüyorlar. Bununla ilgili öğrencilerimiz çalışırken aynı zamanda hem öğreniyorlar hem de para kazanarak aile bütçelerine katkı sağlıyorlar” dedi.

“Bölge illerine de hizmet veriyoruz”

Su birikintisine düşen çocuk hayatını kaybetti Su birikintisine düşen çocuk hayatını kaybetti

Bölge illerindeki okulların malzeme ihtiyacını karşıladıklarını belirten Türker, “Burada sadece Van merkez ve ilçelerinin yanı sıra Hakkari, Ağrı, Iğdır ve Bitlis gibi çevre illere de hizmet veriyoruz. Okulların sıra, masa, vestiyer, dolap, askılık, özel eğitim sınıfları, özel çocuklar için çeşitli oyuncaklar, basketbol potası, tenis masası üretiyoruz. Bunun yanında akıllı tahtaların bakımını da yapıyoruz” ifadelerini kullandı.

“Tıbbi cihazlar üretilecek”

Okul bünyesinde önemli bir araba markası tarafından oluşturulan atölyede onlarca öğrencinin hem eğitim gördüğünü hem de meslek sahibi olduğunu vurgulayan Türker, “Bunun dışında makine ve tasarım teknolojisi alanında da 5 eksenli bir cihazın proje başvurusunu yaptık. Eğer onu alabilirsek, tıbbi cihazları üretme şansımız olacak. Şu an bölümümüzü açtık. Projemiz kabul görürse, makinemizi alacağız ve burada tıbbi ürünler üreteceğiz. Bu da bölgemizde bir fark oluşturacak ve öğrencilerimizin bu bölümü daha fazla seçmesi noktasında onları teşvik edecektir” diye konuştu.

Kaynak: İHA