Köyümde Yaşamak İçin Bir Sürü Nedenim Var” projesi kapsamında Vanlı çiftçilere 1 yıl ödemesiz, sıfır faizli, 5 yıl vadeli kredi imkanı ile her Vanlı çiftçiye 100 koyun olmak üzere 10 bin çiftçiye 1 milyon koyun verilmesi hedefleniyor. Bu kapsamda Vanlı çiftçileri ziyaret eden Van Valisi Ozan Balcı,  ‘Koyunculuk Projesi’ kapsamında Çiftçilerimiz 347 milyon TL kredi kullandı dedi.

Van’da yeni pist yapılıyor Van’da yeni pist yapılıyor

2021 yılında ülke genelinde köye ve hayvancılığa dönüş projesi olarak hayata geçirilen ‘Köyüme Dönmek İçin Bir Sürü Nedenim Var’ projesi Van’da yoğun ilgi görüyor. Vali Balcı, proje kapsamında Bin 666 aileye 165 bin koyun dağıtıldığını açıkladı.

VAN’DA BİN 666 AİLE KOYUNCULUK PROJESİ’NDEN FAYDALANDI

Van Valiliği resmi sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, “1 Milyon Koyun Projemiz Devam Ediyor. Valimiz Sn. Ozan Balcı, 1 Milyon Koyun Projesinden faydalanan çiftçiyi ziyaret etti. Çiftçilerle hasbihal edip koyunları besleyen Valimiz, çiftçilere dost bir Vali olduğunu belirterek, Çok önem verdiğim koyunculuk projemiz tüm hızıyla başarılı bir şekilde devam ediyor. Şu ana kadar 1666 aileye 165 bin koyun verildi. Çiftçilerimiz 347 milyon TL kredi kullandı. Projemiz ile her aileye 100’er koyun olmak üzere 10 bin aileye 1 milyon koyun verme hedefimiz var. Projemizde çiftçilerimize 1 yıl geri ödemesiz 5 yıl vadeli sıfır faizli kredi sağlıyoruz. Projeden yararlanan çiftçilerimizin hayvanlarına veterinerlik hizmetleri, arazide hayvanlarını sulamak için kullandığı sıvat ve gölgelik desteklerimiz de olacak. İlimiz, Türkiye’de mera alanları ve küçükbaş hayvan sayısı bakımından ilk sıralarda. Projemiz ile inşallah önümüzdeki yıllarda küçükbaş hayvan varlığı 7-8 milyon olacak. Çiftçimiz zenginleşecek” denildi.

Kaynak: HABER MERKEZİ