Ülkemizin kuzeydoğu kesimlerinin parçalı ve çok bulutlu, bu akşam saatlerinde Orta Karadeniz kıyıları, Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu’nun doğusu ile Siirt ve Sinop çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların Orta ve Doğu Karadeniz kıyıları, Siirt, Sinop, Van ve Iğdır çevrelerinde yağmur, yağış alan diğer yerlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Bu gece ve yarın (Pazartesi) sabah saatlerinde Marmara ile iç ve doğu kesimlerde yer yer sis ve pus hadisesinin görüleceği tahmin ediliyor. Hava sıcaklığının doğu kesimlerde 2 ila 6 derece azalacağı, kuzeybatı kesimlerde 2 ila 4 derece artacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor. Rüzgarın genellikle kuzeyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Marmara, İç Anadolu’nun doğusu ve Doğu Akdeniz’in iç kesimlerinde yer yer kuvvetli (40 ila 60 km/saat) olarak esmesi bekleniyor. Sabah ve gece saatlerinde Marmara ve Batı Karadeniz ile iç ve doğu kesimlerde yer yer sis ve pus hadisesinin görülmesi bekleniyor.

DOĞU ANADOLU

Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Bu sabah ve gece saatlerinde yer yer sis ve pus hadisesinin görüleceği tahmin ediliyor.

VAN °C, 3°C

Erdoğan, öğrenci velisinin darp ettiği öğretmenle görüştü Erdoğan, öğrenci velisinin darp ettiği öğretmenle görüştü

Parçalı bulutlu

ERZURUM °C, 0°C

Parçalı bulutlu

KARS °C, 1°C

Parçalı bulutlu

MALATYA °C, 6°C

Az bulutlu

VAN’A NE ZAMAN KAR YAĞACAK?

Meteoroloji, 5 günlük hava durumunu açıkladı. Van’da son haftalarda etkili olan sağanak yağış ve soğuk hava dün akşam saatlerinden itibaren yerini kar yağışına bıraktı. Van şehir merkezi ve birçok ilçede etkili olan kar yağışı hayatı da olumsuz etkilerken yüzlerce yerleşim yerinin yolu ulaşıma kapandı. Ege, Akdeniz, Marmara, İç Anadolu ve Doğu Karadeniz’in bir kısmında Perşembe gününden itibaren kar yağışının etkili olması beklenen kar yağışının Cuma gününden itibaren Van’da da etkili olması bekleniyor.

Kaynak: ŞEHRİVAN HABER - HABER MERKEZİ