AK Parti’de aday belirleme mesaisi devam ediyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında bir araya gelen Aday Tespit Komisyonu yoğun şekilde çalışıyor. 7 Ocak’ta 26 kentin adaylarını duyuran AK Parti’nin Van’ın da içerisinde yer aldığı 48 ilin belediye başkan adaylarını gelecek günlerde açıklaması bekleniyor.

ak_parti_haliliye_ilce_baskan_adayi_belli_oldu_h94154_deeff

AK PARTİ’NİN VAN BÜYÜKŞEHİR BAŞKAN ADAYININ KİM OLACAĞI MERAKLA BEKLENİYOR

Van’da AK Parti’nin belediye başkan adayının kim olacağı merakla beklenirken, açıkladığı en az 50 yılı kapsayan projeleriyle en çok dikkat çeken aday adaylarından biri inşaat yüksek mühendisi Faruk Görünüş, yaptığı açıklamada “Hazırız, kararlıyız. Biz Van için çalışmaktan asla vazgeçmeyeceğiz” dedi. 

GÖRÜNÜŞ YİNE KRAKLIĞA DİKKAT ÇEKTİ

Yaptığı açıklamada kuraklığa dikkat çeken Görünüş, “Etkisini gösteren küresel ısınma tüm dünyayı tehdit ettiği gibi ülkemizin geleceğini de tehdit etmektedir. Ülkemize nazaran içerisinde yaşadığımız Van Gölü Havzası ise çok şiddetli kuraklık yaşamaktadır. Bilmenizi isterim ki yağan kar ve yağmur gerçeği değiştirmeye yetmemektedir. Çünkü Van Gölü Havzası’na gelen toplam yağış miktarı maalesef yaz aylarında buharlaşan toplam su miktarını artık karşılamamaktadır. Van Gölü başta olmak üzere su kaynaklarımızın hızla tükenmesinin bir sebebi de budur” dedi.

META'ya 335,7 milyon lira ceza! META'ya 335,7 milyon lira ceza!

FARUK BEY (41)

GÖRÜNÜŞ: VAN İÇİN ÇALIŞMAKTAN ASLA VAZGEÇMEYECEĞİZ

Görünüş, Van için çalışmaktan asla vazgeçmeyeceğini belirterek, “Özellikle tarımsal faaliyetlerimizi sekteye uğratan bu durumun BM’nin yayınladığı son raporları incelediğimizde 2040’lı veya 2050’li yıllarda içme suyumuzu da tehdit edeceği kaçınılmaz bir gerçektir. Sadece aklın veya mantığın yönetemeyeceği bu süreci mutlak suretle bilim yönetmelidir. Biz bölgeyi çok iyi bilen bilim insanlarımızı harekete geçirmek ve siz kıymetli halkımızı bu tehlikeli süreçten korumak için hazırız, kararlıyız. Biz Van için çalışmaktan asla vazgeçmeyeceğiz. Cumhurbaşkanımız sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatını bekliyoruz” ifadelerini kullandı.

Kaynak: ŞEHRİVAN HABER: