ŞEHRİVAN ÖZEL/ŞABAN BEYAZSAÇ - 9-22 tarihleri arasında aday adaylığı başvuruları alan ve Van Büyükşehir Belediye Başkan Aday adaylığı için 5 ismin “Ben de varım” dediği AK Parti’de aday belirleme çalışmaları devam ediyor. İlçelerle birlikte onlarca ismin yönetimlere talip olduğu süreç devam ederken adaylığını açıklayıp çalışmalarını yapan isimlerden birisi olan AK Parti’nin Van Büyükşehir Belediye Başkan aday adaylarından Ayhan Kayatürk, kente ve yeni dönemdeki döneme dair söyledikleri ile dikkatleri çekmeye başladı. Hem söylemleri hem de projeleri ile dikkatleri çeken isimlerden birisi olan ve kentin geleceği ile ilgili sıra dışı tespit ve önerileri ile dikkat çeken Kayatürk, yeni dönemde belediye başkanlığı yapacak isimler ile ilgili olarak; “Bizim hedefimiz bu defa Van’dır. Kendi aramızdan bir belediye başkanı çıkarmamız gerekiyor.” Dedi.

KAYATÜRK: KENDİ ARAMIZDAN BİR BELEDİYE BAŞKANI ÇIKARMAMIZ GEREKİYOR

Hedefimiz Van’dır diyen Kayatürk, “Van’da eğer biz bir şeyler yaparsak, büyükşehir belediyesini alırsak, merkezi hükümetimizde buraya teşvik ve yatırımlarını yönlendirirse, diğer illerde de eet bir hareketlilik, bir kımıldama var ama yeterli değil. Bizim hedefimiz bu defa Van’dır. Kendi aramızdan bir belediye başkanı çıkarmamız gerekiyor. Malumunuz belediye başkanları HDP’den seçilince daha sonra kayyumlar geliyor. Kayyumlarımız elbette güzel hizmetler yapıyorlar. Ama stratejik hedefler, büyük projeler, büyük programlar, şehri bir yere getirmek risk gerektiriyor. Bunlar için risk almanız gerekiyor. Bunlar için finans bulmanız lazım. Bunlar için çok ciddi bir çaba içerisinde olmanız gerekiyor. Kayyumlar dediğim gibi çok güzel hizmetler yaptılar ve yapıyorlar. Ama bu hizmetler için kendi aramızdan mutlaka bir belediye başkanı seçmiş olmamız gerekiyor” şeklinde konuştu.

Son dakika! Van Büyükşehir Belediyesi birçok kişiyi işten çıkardı! Son dakika! Van Büyükşehir Belediyesi birçok kişiyi işten çıkardı!
Editör: Necmettin Dursun