ŞEHRİVAN HABER: BARIŞ DÖNMEZ

Van Valisi Ozan Balcı, 'Kitap Van' projesi kapsamında İpekyolu Caddesi üzerindeki galericiler sitesi yanında yapımı tamamlanan Güzel Sanatlar Lisesi’nde kitap dağıtım törenine katıldı.

“SANAT SANAYİNİN ARKA BAHÇESİDİR”

Son dakika! CHP'li Türkan Elçi'den Van açıklaması! Son dakika! CHP'li Türkan Elçi'den Van açıklaması!

Güzel Sanatlar Lisesi’nde konuşan Vali Balcı, “Güzel Sanatlar Lisemiz Türkiye'nin saygın güzel sanatlar lisesinden biri oldu. Bu, devletimizin güzel sanatlara verdiği bir kıymettir.

Ben güzel sanatlar lisesini öğrenci ve öğretmenlerini çok önemsiyorum, seviyorum. Çünkü sanat sanayinin arka bahçesidir. Sanat aynı zamanda bir ülkenin gücünü, kapasitesini belirler. Biz sadece hoşça vakit geçirmek için sanat icra etmeyiz. Bilimin, teknolojinin, kültürün gelişmesi için de sanata ihtiyaç var” dedi.

“GÜZEL SANATLAR LİSEMİZİ, TÜRKİYE'NİN EN ZENGİN KİTAPLARININ OLDUĞU GÜZEL SANATLAR LİSESİ HALİNE GETİRDİK”

Balcı, sanatın önemine değinerek şunları aktardı: “Sanat bu anlamda ülkemizin gücüne, üretimine, kapasitesine büyük katkı sağlıyor. Ayrıca toplumun birliğine, kardeşliğine, beraberliğe ayrıca katkı sağlıyor. Sanat aslında toplumdaki iyilik, güzellik, adalet, merhamet, insaf, vicdan duygusunun yaygınlaşması, artması, toplumun geniş katmanlarına sirayet etmesi için yüce Allah'a yapılan bir tür duadır. Güzel Sanatlar Lisemizi, Türkiye'nin en zengin kitaplarının olduğu Güzel Sanatlar Lisesi haline getirdik. Bu vesileyle ben bu etkinliğin gerçekleştirilmesinde emeği geçenlere çok teşekkür ediyorum.”

Vali Balcı, okul korosunda ve orkestrasında görev alan öğrenciler ve öğretmenleri tebrik ederek kitap hediye etti.

Editör: Fatmanur Polatcan