ŞEHRİVAN ÖZEL: ÇETİN DEMİR - Gelişmişlik ve sosyo-ekonomik birçok veride Türkiye’de sonlarda yer alan Van, buna rağmen Türkiye’nin en güvenli illeri ve bazı diğer sıralamalarda ise ön sıralarda yer almaya devam ediyor. Günlük yaşama dair araştırma ve verilerde dikkat çeken raporlamalarda yer alan Van son olarak açıklanan saygılı şehirler sıralamasında da önlerde yer aldı.

Doktorlara karşı saygıyı baz alan ‘Hekime Karşı En Saygılı Şehirler’ başlıklı çalışmada Türkiye’deki diğer illerle birlikte analiz edilen ve bir araştırmaya konu edilen Van, ilk 15 il arasında yer aldı.

Hekimlere karşı en saygısız ve en saygılı illerin sıralandığı araştırmada, hekimlere karşı en saygılı illerin arasında Doğu ve Güneydoğu illerinin yoğunlukta olması dikkat çekti.

10 üzerinden yapılan puanlamada hekimlere karşı en saygılı il Tunceli oldu. Tunceli’nin puanı 10 üzerinden 7.00 olarak açıklandı.
Tunceli’yi sırasıyla İzmir, Eskişehir, Muğla ve Çanakkale illeri izledi.

DOĞU İLLERİ ÜST SIRALARDA

Çanakkale’yi 5.75’lik puan ile Mardin izlerken. Mardin’den sonra sırasıyla Hakkari, Diyarbakır, Edirne, Aydın ve Tekirdağ illeri sıralandı.

VAN NOTU DA İYİ

Öte yandan Van’ın puanı 10 üzerinden 5.35 olarak açıklanırken, bu puan ile Van’ın en saygılı 12’inci il olmasını sağladı. 

KARADENİZ İLLERİ DİKKAT ÇEKTİ

Hekimlere karşı en saygısız ilin 1.75 ile Şanlıurfa olarak açıklandığı çalışmada son beş il işe Trabzon, Karaman, Rize, Kilis ve Şanlıurfa olarak dikkat çekti. Bu 5 il aynı zamanda kırmızı olarak gösterilen ve saygı oranının en düşük olduğu iller olarak gösterildi.

Su faturasından dolayı köy muhtarını öldürdü! Su faturasından dolayı köy muhtarını öldürdü!

Editör: Ömer Aykaç