Meteoroloji’nin uyarısı sonrası Van Valiliği de bu gece saatlerine kadar Van için kuvvetli sağanak yağış uyarısında bulundu. Van Valiliği’nden yapılan açıklamada, “Van il genelinde halihazırda devam eden yağmur ve karla karışık yağmurun, bugün (Salı) gece saatlerine kadar kuvvetli yağış şeklinde etkili olması beklenmektedir. Yağışların yüksek kesimlerde kuvvetli kar yağışı şeklinde olacağı tahmin edilmektedir. Van İl genelinde beklenen kuvvetli yağmur (normaller üzeri) ve karla karışık yağmura bağlı olarak düşük kotlarda sel, su baskını, dere yataklarında taşkın ve yükseklerde kuvvetli kar yağışlarına bağlı olarak da çığ tehlikesi, yüksek kesimlerde tipi şeklinde kar yağışı, görüş mesafesinde azalma gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.” Denildi.

METEOROLOJİ DE UYARMIŞTI

PFDK'dan Enis Destan'a 3 maç ceza PFDK'dan Enis Destan'a 3 maç ceza

Meteorolojiden yapılan son değerlendirmelere göre havanın Van'ın güney ilçelerinde ( Gevaş, Bahçesaray, Çatak, Gürpınar, Başkale) yoğun karla karışık yağmur ve kar beklenirken diğer ilçelerde ise kuvvetli sağanak yağış bekleniyor. Yağışların bölgenin doğusunda kuvvetli, Hakkari, Şırnak'ın doğusu ve Van'ın güneyinde yoğun karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacağı tahmin ediliyor. Hakkari ve Van çevreleri başta olmak üzere bölgenin yüksek kar örtüsüne sahip eğimli yamaçlarında çığ tehlikesi bulunmaktadır. Kuvvetli yağışların Muş'ta öğle saatlerinde, Hakkari'de akşam saatlerinde sona ermesi ve bölgenin yüksek kesimlerinde yoğun kar şeklinde gerçekleşmesi tahmin ediliyor.

İŞTE VAN’IN 5 GÜNLÜK HAVA DURUMU

Meteoroloji Van dahil 3 il için turuncu kod uyarısı yaparken 7 il için ise sarı kodlu uyarıda bulundu. Yapılan son değerlendirmelere göre havanın bugün Van'ın güney ilçelerinde yoğun karla karışık yağmur ve kar beklenirken diğer ilçelerde ise kuvvetli sağanak yağış bekleniyor. Meteorolojiden yapılan son hava tahminlerine göre; Havanın Van ve bölge genelinde önümüzdeki 5 gün boyunca sağanak ve karla karışık yağmurlu olması bekleniyor.

Kaynak: ŞEHRİVAN HABER