Geçtiğimiz günlerde Van Kültür ve Turizm Müdürü Erol Uslu’nun, Müdür yardımcısı Şenay İvelik Dönmez’i darp ettiği iddia edilmişti. Konu günlerce kentin gündeminde kalırken, turizmciler ve sektör temsilcileri Uslu’ya tam destek gelmişti.  

7.4 büyüklüğünde deprem! Çok sayıda bina yıkıldı 7.4 büyüklüğünde deprem! Çok sayıda bina yıkıldı

İddiaların yankısı sürerken sessiz kalmayı seçen Van Kültür ve Turizm Müdürü Erol Uslu’nun avukatı Asım Şakar bir açıklama yaptı.

Açıklamada, “Müvekkilimiz Van İl Kültür ve Turizm Müdürü Sn. Erol USLU hakkında hiçbir şekilde gerçeği yansıtmayan basına yansıyan asılsız haberlerle ilgili Şenay İVELİK DÖNMEZ hakkında tarafımızca Van Cumhuriyet Başsavcılığı'na 16/06/2023 tarihinde suç duyurusunda bulunulmuştur. Şöyle ki; Şenay İVELİK DÖNMEZ'in bir amire söylenilmemesi gereken sözleri müvekkile sarf etmesi üzerine müvekkil Şenay İVELİK DÖNMEZ'e odadan çıkmasını söylemesi üzerine kendisi daha da hiddetlenerek müvekkile yine bir amire söylenilmemesi gereken sözler sarf ettikten sonra odadan ayrılmıştır. Odadan ayrıldığında kapı önünde bulunan personellerde şahitlik yapmış ve odadan ayrıldığında ki yüz ifadesi ile mimiklerine ilişkin detaylı olay tutanağı düzenlenmiştir. Odasına girerek 30-40 dk. Odasında kapıyı kapatıp arkadan kilitlemiştir. Ardından 17.00 sularında özel bir hastaneye giderek darp edildiğine dair rapor almaya çalışmıştır. Kesinlikle bir darp söz konusu değildir, herhangi bir fiziki temas da söz konusu değildir ve olamazda ki olmadığına dair birçok personelin ifadeleri ve tutanakları da mevcuttur.

Darp edildiği yönündeki yalan beyanı ile aldırmış olduğu raporu 15/06/2023 günü Van İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü'ne ibraz etmesi üzerine söz konusu raporun gerçeği yansıtmadığı ve bu sebeple de Devlet Memurlarına Verilecek Hastalık Raporları İle Hastalık Ve Refakat İznine İlişkin Usul Ve Esaslar Hakkında Yönetmelik çerçevesinde Şenay İVELİK DÖNMEZ'in ilgili Yönetmeliğin 7/7 maddesi "Hastalık raporlarının fenne aykırı olduğu konusunda tereddüt bulunması hâlinde, memur hastalık izni kullanıyor sayılmakla birlikte Sağlık Bakanlığınca belirlenen ve memurun bulunduğu yere yakın bir hakem hastaneye sevk edilir ve sonucuna göre işlem yapılır. Hakem hastane sağlık kurulları bu nitelikteki başvuruları öncelikle sonuçlandırır." çerçevesinde hakem hastanesine sevki istenilmiş ise de Şenay İVELİK DÖNMEZ II Sağlık Müdürlüğü'nün çağrısını yerine getirmeyerek yalanının ortaya çıkmasını engellemek ve amacına ulaşabilmek amacıyla yeniden muayeneye gitmeyi ve fenne- gerçeğe - akla - mantığa - vicdana - hakkaniyete - dürüstlüğe uygun bir rapor aldırmayı reddetmiştir.

Önemle belirtmek isteriz ki Van İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü'nde çalışan personellerden herhangi birisinin dinlenilmesi halinde Şenay İVELİK DÖNMEZ'in bu tarz davranışlarını alışkanlık haline getirdiği, üst düzey kişi/lerin isimlerini kullanarak personeller üzerinde baskı kurmaya çalıştığı, müvekkile iftira attığı ve kendisini yıpratarak görevinden el çektirmeye çalıştığı hususundaki maddi gerçek ayın on beşi gibi ortaya çıkacaktır.

Şenay İVELİK DÖNMEZ müvekkile yönelik eylemlerini daha da ileriye taşıyarak müvekkil hakkında Van ilimizin yerel gazetelerine haberler servis ederek sosyal medyada müvekkile adeta linç kampanyası oluşturmaya ve müvekkil hakkında yargıyı yanıltıcı suç duyurusunda bulunması nedeni ile tüm gerçeğin ortaya çıkması amacıyla tarafımızca Şenay İVELİK DÖNMEZ hakkında TCK'nın ilgili maddeleri uyarınca suç duyurusunda bulunulmuştur. Ayrıca basın ve sosyal medyaya vermiş olduğu beyanlara ilişkin ayrıca kamuoyu bilgilendirilecektir. Adli ve İdari sürecin akamete uğramaması için şimdilik diyeceğimiz bunlardan ibarettir. Kamuoyuna saygı ile arz olunur” denildi.