ŞEHRİVAN HABER: FATMA NUR POLATCAN-ZENÜN YEŞİL

Van’ın en işlek caddelerinden olan Cumhuriyet Caddesi üzerinde 14 yılı aşkın bir süredir sorunlarıyla gündeme gelen Van Park AVM’nin akıbeti koşulmaya devam devam ederken, Van’da Şehir İttifakı kuran Saadet Partisi ve Gelecek Partisi AVM’nin önünde basın açıklaması yaptı.

ŞEHİR İTTİFAKI VAN MALL AVM ÖNÜNDE AÇIKLAMA YAPTI!

3 aracın karıştığı zincirleme kazada 3 kişi yaralandı! 3 aracın karıştığı zincirleme kazada 3 kişi yaralandı!

Açıklamayı okuyan Şehir İttifakı Van Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Özay İlhan, AVM’nin sürekli sorunlarla boğuştuğunu dile getirerek, “Yerel seçim sürecinin içinde bulunduğumuz şu günlerde her türlü proje havada uçuşmakta. Oysaki son 20 yıldır şehrimizi yönetenler belediyecilik adına elle tutulur ciddi bir iş yapmadıkları gibi yaptıkları işler de israf olarak kayda geçmiştir. Bugün basın açıklaması gerçekleştirdiğimiz Van’ın en kıymetli caddesi üzerinde bulunan ve Van Park AVM daha sonra Van CİTY yeni adıyla Van MALL AVM özel idare binasının yerinde 14 yıl önce yapılmaya başlamış. Yapılması yıllar sürmüş yapıldıktan sonra açılması işletilememesi kapanması el değiştirmesi gibi sürekli bir sorun olarak durmuştur” dedi.

“VAN MALL PROJESİYLE EN AZ 1 MİLYAR DOLAR HEBA OLMUŞTUR”

Van Mall AVM’nin açılışının sürekli ertelendiğini belirten İlhan, “En son 5 Ocak 2023 yılında bir toplantı yapıldı ve Mart 2023 yılında faaliyete geçeceği söylendi. Van’da her işte olduğu gibi Van Mall AVM’de geldiğimiz noktada her gün çeşitli hikâyelerle ertelenen işler arasında yerini almıştır. Van Mall AVM bugün şehrimizin en kıymetli lokasyonunda bir ucube yapıt olarak durmaktadır. Van Mall projesiyle Van’a 14 yıllık zararı en az 1 milyar dolar heba olmuştur” ifadelerini kullandı.

“KENT MEYDANI İÇİN TARİHİ KİMLİĞE SAHİP VAN MÜZESİ YIKILMIŞTIR”

İlhan, “Yine üzerinde bulunduğumuz Kent Meydanı. Van Belediyesinin yerinde yapılmış 11 yıldır en değerli alanlarımızın israfına sebep olmuştur. Kent Meydanı için tarihi kimliğe sahip Van müzesi yıkılmıştır. Yapılan meydan ben yaptım oldu mantığıyla yapılmıştır. Oysaki altı otopark olarak yapılıp doğru bir planlamayla şehrimize kazandırılabilirdi. Van’ın son 20 yılını yaptıkları saçma sapan işlerle heba edenler şimdilerde milletin parasıyla şehrin dört bir yanını billboardlarla donatmış uygulama otelinde her gün milleti yedirip içirip oy alma derdine düşmüştür” diye konuştu.

“BU ŞEHRİN SORUNLARINI ÇÖZMEK İÇİN GELİYORUZ”

İlhan, kentin tüm sorunlarını bildiklerini aktararak sözlerini şöyle tamamladı: “Buradan açık ve net olarak söylüyorum. Milletimizin parasını heba edenler şehrimizin geleceğini heba edenler şimdi çıkmış projeler açıklıyor. Bu memleketin tüm sorunlarını biliyoruz ve şehrin sorunlarını çözmek için geliyoruz. Saadet Partisi Büyükşehir Belediye Başkanı Adayı olarak söz veriyorum bu şehrin tek kuruşunu heba etmeyeceğiz haramilerin saltanatını son vereceğiz.”

Editör: Necmettin Dursun