PFDK'dan Enis Destan'a 3 maç ceza PFDK'dan Enis Destan'a 3 maç ceza

Van’ın en işlek caddelerinden olan Cumhuriyet Caddesi üzerinde 14 yılı aşkın bir süredir sorunlarıyla gündeme gelen Van Park AVM’nin akıbeti koşulmaya devam devam ediyor. 2010 yılında Van Park AVM ismiyle yapımına başlanan ve 9 yıl sonra hizmete açılan AVM’nin adı Van City AVM olarak değiştirildi. Van Park AVM, faaliyete geçtikten sonra elektrik, su, doğalgaz, kira sorunu ile gündeme geldi ve AVM’de bu sorunlar cereyan ettikten hemen sonra kapısına kilit vuruldu. 2019 yılından bu yana kapalı olan AVM için birçok gelişme yaşandı fakat AVM bir türlü açılamadı. Geçen sene Ocak ayında düzenlenen tanıtım toplantısıyla AVM’nin, Van MALL AVM ismiyle geri döneceği duyurulmuştu. Aradan geçen 1 yıldan sonra aylar önce sosyal medya hesaplarından bir afiş paylaşılmış ve AVM’nin 23 Aralık 2023’te açılacağı açıklanmıştı. Bahsi geçen zamanda AVM’nin açılışı yapılmazken, Van Park AVM’nin açılışı yine afiş üzerinde kaldı.

vanpark

VAN PARK AVM’NİN ADI 3 KEZ DEĞİŞTİ, KADERİ HEP AYNI!

2010 yılında yapımına başlanılan ve 2019 yılında tamamlanan Van Park AVM, kısa bir süre hizmet verdikten sonra kapatıldı. Elektrik, su, doğalgaz ve daha birçok sorun ile sık sık gündeme gelen Van Park AVM açıldıktan sonra adı Van City AVM olarak değiştirildi. Geçen 14 yıl aradan sonra geçen yıl bu ayda yapılan bir toplantıda AVM’deki dükkanların GLA Gayrimenkul Yönetim Kiralama ve Danışmanlık AŞ’ye kiralandığı ve adı 2 defa değişen AVM’nin yakın zamanda Van MALL AVM olarak döneceği açıklandı. Aradan geçen 1 yıldan sonra geçtiğimiz ay bir davetiye afişi paylaşılmış ve AVM’nin 23 Aralık 2023’te açılacağı duyurulmuştu. Park AVM Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Özdek tarafından yapılan açıklamada AVM’nin açılışı için gelecek aylar işaret edilirken, AVM’nin açılışı adeta yılan hikayesine döndü.

city-van-avm-cok-yakinda-1034

VAN PARK AVM’NİN AÇILIŞI YILAN HİKAYESİNE DÖNDÜ

Van’ın en işlek caddesi olan Cumhuriyet Caddesi üzerinde bulunan Van Park AVM, 14 yıl içerisinde farklı isimlerle açılışa hazırlansa da bir türlü açılamadı. 2019 yılından beri kapalı olan AVM’nin açılışı geçen zaman içerisinde adeta yılan hikayesine döndü. Geçen yılın Ocak ayında AVM için geniş kapsamlı bir toplantı yapıldı, AVM’nin adının MALL AVM olarak değiştirileceği ve Mart’ta açılacağı duyuruldu. Toplantının üzerinden 1 yıl AVM için kimseden ses çıkmadı. Park AVM Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Özdek, AVM’nin 23 Aralık 2023 tarihinde açılacağını duyurmuştu fakat AVM bu tarihte de açılmadı. Kaderine terk edilen AVM’nin akıbeti merak konusuyken, AVM’nin açılışı yine afiş üzerinde ve sözde kaldı.

23 ARALIK 2023’TE ÇILACAK DENDİ AMA…

Van’ın uzun süredir gündeminden düşmeyen ve açılışı yılan hikayesine dönen Van Mall AVM, 23 Aralık’ta yeni konseptiyle açılışa hazırlanıyordu. Yıllardır atıl durumda olan AVM’nin yeni konsept nedeniyle tadilata girmişti. Van Mall AVM’de yapılan tadilat çalışmaların tamamlanamamasından dolayı açılışının bir kez daha ertelendiği öğrenildi. Van Mall AVM’de yapılan tadilat çalışmaların tamamlanmasından sonra açılması beklenirken 23 Aralık’ta yeni konseptiyle açılışa hazırlanan Van Mall AVM’nin yeni açılış tarihi ise 2024 Şubat ayı olarak güncellendi.

TAM 1 YIL ÖNCE TOPLANTI YAPILMIŞ VE AVM’NİN AÇILACAĞI AÇIKLANMIŞTI

2023 yılının Ocak ayında AVM’nin lansman toplantısında inşa süreci ile birlikte mağazalar profesyonel bir şirket tarafından yönetilmek üzere GLA Gayrimenkul Yönetim Kiralama ve Danışmanlık AŞ’ye kiralandığı duyurulmuştu. 155 dükkânı kiralayan ve merkezi Ankara’da bulunan GLA Gayrimenkul Yönetim Kiralama ve Danışmanlık A.Ş. Yönetim Kurulu Üyelerinin de katılım sağladığı toplantıya yüzlerce yatırımcı katılım sağlayarak AVM’nin yeni süreci değerlendirilmişti. “Alışverişin gülen yüzü” sloganı ile geri dönmesi beklenen AVM geçen zaman içerisinde bir türlü açılmadı.

Kaynak: ŞEHRİVAN HABER: FATMA NUR POLATCAN-ZENÜN YEŞİL