Saadet Partisi ve Gelecek Partisi Van İl Başkanlıkları kentin sorunlarını gündeme almaya devam ediyor. Son olarak yapılan basın açıklamasında Van’ın çileye dönüşen trafik sorunu ele alındı. Hava yolunun ve kara yolunun tartışıldığı kentte, SP ve GP il başkanlıkları da bir türlü bitirilmeyen çevre yoluna dikkat çekildi.

VAN’IN TRAFİĞİ ÇİLEYE DÖNÜŞTÜ

Saadet Partisi ve Gelecek Partisi Van İl Başkanlıkları tarafından yapılan açıklamada, “Van son yıllarda şehir içi ve şehirlerarası ulaşım konusunda çok büyük sıkıntılar yaşayan bir kent haline dönmüştür. Yıllardır bitirilemeyen çevreyolu, alternatif yolların olmaması, bazı yerlerde trafik ışıklarının fazla olması ve otopark sorunu şehir içi trafiğin özellikle bazı saatlerde çileye dönüşmesine neden olmaktadır.  Van şehirlerarası ulaşımın başlangıç noktası olan otogar 50 yıldan fazla süredir hizmet vermektedir. Türkiye’nin en eski otogarlarından biridir ihtiyacı karşılayamamaktadır mutlaka yeni ve modern bir otogar yapılmalıdır.  Bulunduğu güzergâh ve arazi yapısıyla 41 km gibi kısa bir yol olması nedeniyle bitirilmesi çok kısa sürmesi gereken yol Türkiye’nin yapımı en uzun süren çevreyolu olarak tarihe geçmiştir. Her seçim öncesi söz verilen bir türlü bitirilmeyen çevreyolu için Sayın Valimiz 2023’te mutlaka bitecek demişti geldiğimiz noktada 2023 bitmek üzere fakat yol hala bırakıldığı noktada durmaktadır.” Denildi. 

“SİİRT VE ŞIRNAK’LA SADECE HARİTA ÜZERİNDE KOMŞUDUR”

Askeri üstte patlama: 20 asker hayatını kaybetti Askeri üstte patlama: 20 asker hayatını kaybetti

Otopark sorununa dikkat çekilen açıklamada şunlar kaydedildi: “Mısır çarşısı yanına yapılan otopark daha sonra AVM’ye dönüştürülmüş ve hali hazırda kullanılmayan bir yapı olarak karşımızda durmaktadır. Bu konuda mutlaka müsebbiplerin hesap vermesi gereklidir. Şehir içinde bazı bölgelerde ve kampüs yolunda mutlaka trafik ışıkları gözden geçirilmelidir. Van şehir içi trafiği için alternatif olarak tramvay veya metro konusunda hiçbir girişimde bulunulmamıştır. Türkiye’nin en büyük gölüne sahip olmasına rağmen Van şehrinde bir türlü deniz ulaşımı konusunda harekete geçmemiştir. Edremit İskele, İskele Kampüs, Edremit Kampüs karşılıklı deniz otobüsleri konulmalıdır.  Van Siirt ve Şırnak’la sadece harita üzerinde komşudur.”

VAN, ULAŞIM MAĞDURUDUR

Açıklamanın devamında şunlar yer aldı: “Van Pervari, Şırnak, Habur karayolu da yine uzun yıllardır bitirilemeyen şehirlerarası yol olarak önümüzde durmaktadır. Van Güzeldere geçidi de bir türlü bitirilmeyen bir tünel olarak yine Van’da tamamlanamayan işler arasında yerini almıştır.  Van Tatvan arasında bulunan Kuskunkıran tüneli hale tek tüptür defalarca söz verildiği halde gidiş dönüş olarak ayrılmamış durumdadır.  Van şehirlerarası ulaşım için hava ulaşımı konusunda da mağdur edilmiş durumdadır. Uçak sefer sayıları yetersiz, uçak fiyatları pahalı kısaca uçak yok, uçak bulsak bilet yok, bilet bulsak fiyat çok yüksektir. Van demiryolu ulaşımı konusunda da mağdurdur. Mutlaka demiryolu bir alternatif hale getirilmelidir ve hızlı tren konusunda harekete geçilmelidir. Saadet Partisi ve Gelecek Partisi Van İl Başkanlıkları olarak buradan yetkilileri çağrıda bulunuyoruz. Van’ın şehir içi ve şehirlerarası ulaşım sorununun çözümü için alternatif yollar ve alternatif ulaşım araçları konusunda mutlaka topyekün harekete geçilmelidir.”

Kaynak: ŞEHRİVAN HABER: FATMA POLATCAN