Van Valiliği, Çaldıran, Muradiye, Erciş, Bahçesaray, Gevaş, Gürpınar, Başkale, Çatak ve Tuşba ilçeleri için uyarılarda bulundu.

Van’da Mart ayında kaç trafik kazası meydana geldi? İşte veriler… Van’da Mart ayında kaç trafik kazası meydana geldi? İşte veriler…

VAN VALİLİĞİNDEN YAĞIŞ UYARISI!

Van ilinin kuzeyi (Çaldıran, Muradiye, Erciş) ve Tuşba ilçelerinde öğle saatlerinden itibaren sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış geçişleri beklenmektedir.  Yarın(Perşembe) yağışların sabah saatlerinden itibaren güney (Bahçesaray, Gevaş, Gürpınar, Başkale, Çatak) ve kuzey( Çaldıran, Muradiye, Erciş) ilçelerinde bölgesel olarak etkili olması, öğle saatlerinden itibaren, Van ili genelinde sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçmesi tahmin edilmektedir. Yağışların belirtilen periyotlarda bölgesel olarak kuvvetli olması beklenmektedir. Yüksek kesimlerde ise sıcaklığın düşmesiyle karla karışık yağmur ve kar yağışı şeklinde olacağı tahmin edilmektedir.

CUMA GÜNÜ YAĞIŞLAR ETKİSİNİ KAYBEDİYOR

Cuma sabah saatlerinden itibaren yağışların etkisini kaybetmesi beklenmektedir. Kuvvetli yağış anında oluşabilecek; yıldırım düşmesi, yerel dolu yağışı, hortum, yağış anında kuvvetli rüzgar, sel ve su baskını gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır. Oluşabilecek ağaç, direk devrilmesi, çatı uçması, ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

SICAKLIK DEĞERLENDİRMESİ

Hava sıcaklıklarının önümüzdeki günlerde azalmaya devam etmesi ve mevsim normallerinin 5-8 'C derece altında seyretmesi, Cuma gününden itibaren sıcaklıkların artarak mevsim normallerine yaklaşması beklenmektedir. Vatandaşlarımıza saygıyla ve önemle duyurulur.

Kaynak: ŞEHRİVAN HABER: ZENÜN YEŞİL