Diyarbakır merkez olmak üzere, Van, Bursa, Siirt, Mardin, Gaziantep, İstanbul, Bingöl, Batman, İzmir, Mersin, Şanlıurfa, Şırnak, Muş, Bitlis, Hakkari, Osmaniye, Sivas, Malatya, Ankara ve Adıyaman'da terör operasyonu gerçekleştirildi.

Öğretmen atamaları için yeni mülakat sistemi! Öğretmen atamaları için yeni mülakat sistemi!

110 KİŞİ GÖZALTINDA

Terör örgütü PKK/KCK'ya finans sağlayan, gençleri kandırarak örgüte kazandıran, sokak olaylarını organize eden ve talimatını veren, HDP'li belediyelerden bazı şirketler aracılığıyla örgüte para aktaran şüphelilerin adreslerine baskın yapıldı. Operasyonda 110 şüpheli gözaltına alındı.

PARA ÖRGÜTE AKTARILMIŞ

DHA'nın haberine göre; Yapılan çalışmada, 2019’daki yerel seçimlerde HDP’den seçilen bazı belediyelerin, ihale alma adı altında fahiş fiyatlarla aldıkları paraları terör örgütüne aktardıkları tespit edildi. Bir dernek vasıtasıyla bazı avukatların da terör örgütü üyelerinin adli işlemlerini takip ederek hukuki destek verdikleri saptandı. Gözaltına alınan şüpheliler emniyete getirilirken, operasyon sürüyor.

İÇLERİNDE AVUKATLAR DA VAR

Aralarında avukatlar ve HDP önünde evlat nöbetini sürdüren 4 ailenin çocuklarını dağa kaçıran şüphelilerin de gözaltına alındığı operasyon devam ediyor. Gözaltına alınan şüphelilerin ise emniyetteki işlemleri sürüyor.

Editör: Necmettin Dursun