Meteoroloji, Ülke genelinin parçalı yer yer çok bulutlu, Doğu Akdeniz’in iç kesimleri, İç Anadolu’nun doğusu, Orta ve Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu ve Eskişehir çevreleri ile akşam saatlerinden sonra Marmara'nın batısı ve güneyinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, Doğu Anadolu'nun kuzeydoğusunun (Van ve Hakkari) yüksek kesimlerinin yer yer karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceğinin tahmin edildiğini açıkladı. Yağışların, Doğu Karadeniz'in doğusu ile Doğu Anadolu'nun kuzeyinde ve Sivas çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. Marmara'nın güneyi, Ege ve Batı Akdeniz'de toz taşınımı görüleceği tahmin edilirken hava sıcaklıklarının iç kesimlerde 2 ila 4 derece artacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor. Rüzgarın ise genellikle kuzeyli yönlerden, yurdun güney kesimlerinde güney ve batı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Doğu Anadolu'nun güneydoğusunda öğle saatlerinde güney yönlerden kuvvetli (40-60 km/saat) yağış alan yerlerde yağış anında yer yer kuvvetlice eseceği tahmin ediliyor.

DOĞU ANADOLU

Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, kuzeydoğusunun (Van ve Hakkari)  yüksek kesimlerinin yer yer karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın öğleden sonra güneydoğu kesimlerde güney yönlerden kuvvetli (40-60 km/saat) esmesi bekleniyor.

VAN °C, 16°C

Parçalı ve çok bulutlu, sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, yüksek ve dağlık kesimleri karla karışık yağmur ve kar yağışlı

ERZURUM °C, 13°C

Parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerine kadar sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, yüksek kesimleri karla karışık yağmur ve kar yağışı

KARS °C, 11°C

Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, yüksek kesimleri karla karışık yağmur ve kar yağışı

MALATYA °C, 22°

Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinde sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

VAN'DA YAĞIŞLAR SONA ERİYOR

Büyükşehir Van’ın 5 yıllık stratejik planını hazırlıyor! Büyükşehir Van’ın 5 yıllık stratejik planını hazırlıyor!

Van son yılların en yağışlı kışı ve ilkbahar mevsimlerini yaşadı. Karların erimesi ve sağanak yapışların ardından Van'ın sulak alanları yeniden canlanırken barajlardaki su seviyelerini de yükseltti. Yağışlar ayrıca son yıllarda kuraklıkla boğuşan Van Gölü'ne de yaradı. Van'da son haftalarda etkili olan sağanak yağışlar kentte günlük hayatı olumsuz etkilemeye devam ediyor. Meteoroloji, araklılarla devam eden sağanak yağışların Cuma sabah saatlerinden itibaren kenti terk etmesi beklenirken hafta sonu itibarıyla sıcaklıklar hızla artışa geçerken Cumartesi gününden itibaren güneyden gelen sıcak hava dalgasının etkisi altına girecek.

VAN VE HAKKARİ İÇİN SARI KODLU UYARI

Meteoroloji, Van ve Hakkari için sarı kodla uyararak kar erimesi uyarısında bulundu.

TOZ TAŞINIMI UYARISI

Marmara'nın güneyi, Ege ve Batı Akdeniz'de toz taşınımı beklendiğinden; görüş mesafesinde düşme, hava kalitesinde azalma ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

KAR ERİMESİ UYARISI

Van ve Hakkari’nin yüksek kesimlerinde bulunan kar örtüsünün üzerine gerçekleşen yağışlar ile Perşembe günü beklenen yeni yağışlar sebebi ile önümüzdeki bölgede kar erimesine bağlı meydana gelebilecek olumsuzluklar ve heyelan tehlikesine karşı vatandaşlarımızın ve yetkililerin dikkatli ve tedbirli olması gerekmektedir.

Kaynak: ŞEHRİVAN HABER - ZENÜN YEŞİL-NECMETTİN DURSUN