Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Prof. Dr. Cengiz Andiç Kültür Merkezi’nde düzenlenen programda konuşan Cumhurbaşkanı Danışmanı Gülşen Orhan Doğu geleneklerinde işitmek ve dinlemenin çok önemli olduğunu söyledi.

Bakan Vedat Işıkhan duyurdu: 81 ilaç geri ödeme listesine alındı! Bakan Vedat Işıkhan duyurdu: 81 ilaç geri ödeme listesine alındı!

KÜLTÜRÜMÜZ HEM ÜLKEDE HEM DE ÜNİVERSİTELERDE SAHİPLENMİŞ OLDU

Cumhurbaşkanı Danışmanı Gülşen Orhan, “Kürt kültüründeki sözlü tarih nesilden nesile devam eder. Atalarımız kurdukları ilişkilerini estetik bir şekilde bize aktarmışlardır. Kasidebejlik geçmiş ve gelecek arasında kurulan güçlü bir köprüdür. Bunun yanında dini ilimler ve halk arasında da bir köprü vazifesi görüyor. Çok uzun süre Kürt dili, Kürt kültürü ve Kürt müziği ülkemizde yasaktı. Yazılı kültürel birikimimiz olduğu halde daha yeni yeni onlara erişebilme fırsatı buluyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımızın himayeleriyle son 20 yıllık süreçte bu kültürümüz hem ülkede hem yayın camiasında hem de üniversitelerde sahiplenmiş oldu. Kültür ve Turizm Bakanlığımız sayesinde klasik edebi eserler basıyoruz” ifadelerini kullandı.

Kasidebejlik konferansında Doç. Dr. Yakup Aykaç, Araştırmacı yazar M. Xalid Sadini, Kasidebej M. Xalid Aydın ve Kadidebej Veysi İnci konuşma yaptı.  Oturumun moderasyonunu ise YYÜ'lü akademisyen Hacı Yılmaz yaptı.

Kaynak: ŞEHRİVAN HABER - ŞABAN BEYAZSAÇ