Van YYÜ Stadyumu'nda düzenlenen 2022-2023 akademik yılı mezuniyet töreni, öğrencilerin selamlama yürüyüşüyle başladı. Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ozan Balcı, törende yaptığı konuşmada eğitimin önemine değinerek, mezun olan öğrencileri  tebrik etti. 
Balcı, "Bence hayatınızın en önemli güzel bir dönemli bitiriyorsunuz ama hayat devam ediyor. Üniversiteli olmak üniversiteyi bitirmek çok güzel bir duygu bu yüzden kendinizi şanslı hissedebilirsiniz sizler için hayat yaşam devam ediyor burada göre eğitim öğretim gördüğünüz dönemde asla şekle 1001 fedakarlık katlanarak hem size hem aileniz bir başarı hikayesi yazdığınız hepinizi kutluyorum. Üniversiteyi bitirmek bir azim ister kararlılık ister emek ister alın teri ister sadece sadece sizlerin alınteri gayreti de yetmez hocalarımızın idare ettik personelimizin annenizin babanızın yakın akrabalarınızın da azmi kuvveti desteğinizde asıl büyük bir fedakarlıkdır en önemli bir iş başardınız.

Türkiye, Van’daki bu okulun başarısını konuşuyor! Türkiye, Van’daki bu okulun başarısını konuşuyor!

 Üniversitenin kuruluşunu hatırlatan Balcı, "Van 100. yıl Üniversitesi 41 yıldır sadece bana değil sadece bölge değil ülkemizin ülkemize değer üreten bölgenin incisi diyebileceğimiz kıymetli bir üniversite böyle bir güzel üniversiteden mezun olduğunuz için de kendinizi şanslı hissedebilirsiniz. Türkiye büyük bir ülke fırsatlar ülkesi siz  azminizi umudunuzu kaybetmeyin yılmadan yorulmadan gayretlerinizi devam ettirin" dedi. 
Van YYÜ Rektörü Hamdullah Şevli ise şunları söyledi: "Üniversitemizde eğitimini tamamlayan 6 bin öğrencimizi mezun ediyoruz. İleri süreçlerde meslek hayatlarında başarılar diliyorum.  Şevli, " Öğrencilerimizi ülkemizin hizmetine milletimizin hizmetine kazandırmış olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Şimdide hep beraber fakülte ve yüksek okullarda mezun olan öğrencilerimizi mezun olmanın mutluluğunu yaşamak için bir araya bulunuyoruz. Bütün öğrencilerimize bundan sonraki hayatlarında başarılar diliyoruz." ifadelerini kullandı.

Kaynak: ŞEHRİVAN HABER: ŞABAN BEYAZSAÇ