Van Valiliği, Büyükşehir Belediyesi ile Tarım ve Orman İl Müdürlüğünce başlatılan "Arılı Kovan Dağıtımı Projesi" kapsamında 150 çiftçiye dağıtılacak 3 bin arılı kovanın teslimine başlandı.

150 ÇİFTÇİYE 3 BİN ARILI KOVAN DESTEĞİ

Arıcılığı yaygınlaştırmak, arı ürünleri üretimini artırmak ve çiftçilere ilave gelir sağlamak amacıyla hazırlanan proje kapsamında 150 çiftçiye verilecek 3 bin arılı kovanın ilk teslimatı yapıldı.

“VAN'IN ÇOK KALİTELİ BALLARI VAR”

Tarım ve hayvancılık faaliyetlerini önemsediklerini belirten Programa katılan Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ozan Balcı şunları kaydetti: "Devletimizin imkanlarıyla her zaman çiftçilerimizin yanında olduk. Bugün de yaklaşık 150 çiftçi için toplam 3 bin kovanın dağıtımına başladık. Arıcılık için önemli bir destektir ancak yeterli değildir. Bu desteği daha da artırmayı hedefliyoruz. İnşallah daha çok geliştireceğiz. Van'ın çok kaliteli balları var. Van ile özdeşleşen özellikle Çatak, Erciş, Bahçesaray, Edremit ilçelerimizin balları meşhurdur. Biz de çiftçilerimize desteğimizi sürdürmek istiyoruz. Bu doğrultuda yerel imkanlarla 3 bin kovanı çiftçilerimize dağıtıyoruz."

VAN’DA HAYATA GEÇİRİLECEK PROJELERİ AÇIKLADI

Tarım ve hayvancılığın her alanında üreticilere destek verdiklerini ifade eden Balcı, Erciş yolunda 10 bin dönüm arazi üzerinde Tarım ve Orman Bakanlığı ile Kırmızı Et Üreticileri Birliği iş birliğinde düve üretim merkezi kurduklarını söyledi. Büyükbaş hayvancılığı desteklemeye devam edeceklerini belirten Balcı, proje kapsamında 40 bin düvenin üreticilere dağıtılmasının hedeflendiğini kaydetti.

Van’a 15 kilometrelik yeni yol: 3 mahalleyi birbirine bağlayacak!
Van’a 15 kilometrelik yeni yol: 3 mahalleyi birbirine bağlayacak!
İçeriği Görüntüle

Gürpınar ilçesinde Besi Organize Sanayi Bölgesi (OSB) kurulum çalışmalarının sürdüğünü dile getiren Balcı, koyunculuk projesi kapsamında ise şimdiye kadar 266 bin koyunun çiftçilere dağıtıldığını ifade etti. Mera ıslahı, tarımsal sulama göletleri ve kırsal altyapı yatırımlarına da değinen Balcı, sulu tarımın yaygınlaşmasıyla verimliliğin artacağını belirtti.

Çiftçilere bugüne kadar 11 bin 500 ton sertifikalı buğday, arpa, korunga, yonca ve fiğ tohumu dağıtıldığını aktaran Balcı, ayrıca 25 bin kanatlı hayvanın da üreticilere teslim edildiğini söyledi.

Erciş ve Çaldıran ilçelerinde jeotermal sera projelerinin hayata geçirildiğini belirten Vali Balcı, hedeflerinin 5 bin dönüm jeotermal sera ve 30 bin dönüm çilek üretim alanı oluşturmak olduğunu kaydetti. Bahçesaray ilçesinde alabalık yavru ve yumurta kuluçka üretim merkezi kurulacağını da açıklayan Balcı, merkezin tamamlandığında Avrupa’nın önemli tesislerinden biri olacağını ifade etti.

Törene, İl Emniyet Müdürü Murat Mutlu, Sahil Güvenlik Van Gölü Grup Komutanı Binbaşı Fırat Aslan, Tarım ve Orman İl Müdür Vekili Mehmet Gündoğdu, Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Daire Başkanı İbrahim Görentaş, Van YYÜ Arıcılık Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Doç. Dr. Cengiz Erkan, Tarım ve Orman İl Müdür Yardımcısı Neşe Uğurlu Çabuker ve çiftçiler katıldı.

Kaynak: HABER MERKEZİ