Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü Planlama Dairesi Başkanı Doç. Dr. Yusuf Yavuz ve beraberindeki heyet, binada incelemelerde bulunurken, Van İl Sağlık Müdürü Muhammed Tosun Şehrivan’a yeni hastanenin detaylarını ve projenin biteceği tarihle ilgili bilgiler verdi. Tosun, hastane projenin 2024 yatırım programına alınması dahilinde gerekli çalışmaların başlayacağını belirtti.

Kuş cenneti Akgöl yeniden hayat buldu! Kuş cenneti Akgöl yeniden hayat buldu!

VAN ASKERİ HASTANESİ İÇİN ADIMLAR ATILDI!

Van Askeri Hastanesi olarak bilinen ve 2016 yılında Van Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi İskele Hizmet Binası ismini alan hastane pandemiden bu yana faaliyet göstermiyordu. O zamandan bu yana hastane binasının akıbetinin ne olacağı merak konusu idi. Yıllardır faaliyet göstermeyen ve sıkça gündeme gelen hastane ile ilgili gelişme geçtiğimiz günlerde yaşandı. Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü Planlama Dairesi Başkanı Doç. Dr. Yusuf Yavuz ve beraberindeki heyet; hastaneyi gezerek yerine yapılması planlanan Devlet Hastanesi ile ilgili olarak yerinde değerlendirme ve istişareler yapıldı. Askeri hastane ile ilgili Şehrivan’a bilgi veren Van İl Sağlık Müdürü Muhammed Tosun, hastane projenin 2024 yatırım programına alınması dahilinde gerekli çalışmaların başlayacağını belirtti. Tosun, “Cumhurbaşkanımız inşallah 2024 yılı yatırım programına alırsa gelecek sene çalışmalarını başlatıp gerekli inşaat çalışmalarına seneye başlayacağız” dedi.

“GEREKLİ İNŞAAT ÇALIŞMALARINA SENEYE BAŞLAYACAĞIZ”

Tosun, süreci anlatarak, “Askeri Hastane’nin arsası zaten Sağlık Bakanlığı’na tahsisli. Bu hafta gelen heyetle beraber biz orayı gezdik. Hastanenin binası 1960 yılında yapılmış. Eskimiş ve yıpranmış bir bina. Şu an hazihazırda zaten efektif bir hastane hizmeti de orada veremiyoruz. Hem Milli Savunma Bakanlığı ile yapılmış protokoller çerçevesinde hem de hastanenin fiziki şartlarının yetersizliğinden dolayı hizmet verilmiyor. Tuşba ilçesinin de yaklaşık 160 bin nüfusa sahip olması nedeniyle halkının üniversite hastanesi ve Bölge Hastanesi’ne ulaşımında uzun mesafe olması nedeniyle buraya da bir hastane ihtiyacının olduğunu tespit ettik. Daha sonra Bakanlığımıza sunduk. Onlar da gelip incelediler ve bu isteğin makul olduğunu söylediler. Şu an raporlarını hazırlayacaklar. Daha sonra hızlıca Sağlık Bakanlığının yatırımlarına alıp Cumhurbaşkanlığına sunacağız. Cumhurbaşkanımız inşallah 2024 yılı yatırım programına alırsa gelecek sene çalışmalarını başlatıp gerekli inşaat çalışmalarına seneye başlayacağımızı umuyorum” ifadelerini kullandı.

VAN ASKERİ HASTANESİ YILLARDIR ATIL DURUMDAYDI

Van Eğitim ve Araştırma Hastanesi İskele Binası, Van ili Tuşba ilçesinde eğitim ve araştırma hastanesi olarak faaliyet göstermektedir. Van Asker Hastanesi, Jandarma Genel Komutanlığı emrinde hizmet vermekte iken, TSK sağlık sisteminin yeniden yapılandırılması çalışmaları kapsamında; 17 Ekim 2005 tarihinde TSK Sağlık Hizmetleri Komutanlığına bağlanmıştır. 5 Eylül 2007 tarihinde Malatya Sağlık Hizmetleri Bölge Komutanlığını kuruluşuna girmiş ve 100 Yataklı Çevre Hastanesine dönüştürülmüştür. Van Asker Hastanesi Altıntepe Mahallesi, İskele Caddesi üzerinde yer almakta olup Şehir Merkezi Beşyol Mevkiinden toplu taşım araçları ile ulaşım sağlanabilmektedir. 26 Ağustos 2016 tarihinde 669 sayılı KHK gereğince 53 yataklı Van Asker Hastanesi, Van Eğitim ve Araştırma Hastanesi İskele Binası olarak hastane bünyesine katılmıştır.

Kaynak: ŞEHRİVAN HABER: NECMETTİN DURSUN